De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google parkeert zelfrijdende auto bij Alphabet-bedrijf Waymo

Erwin Vogelaar
13 december 2016, 19:50
2 min leestijd
Google parkeert zelfrijdende auto bij Alphabet-bedrijf Waymo

Hoewel het er op leek dat Google zijn zelfrijdende auto had geschrapt, is dit niet het geval. Het project is nu ondergebracht onder een eigen Alphabet-bedrijf, genaamd Waymo.

Lees verder na de advertentie.

Waymo

Google stopt niet met zijn zelfrijdende auto, want het project wordt ondergebracht onder een nieuw dochterbedrijf van Alphabet: Waymo. Dit bedrijf zal zich richten op zelfrijdende technologie en wordt geleid door John Krafcik. Krafcik stond al aan het hoofd van het project toen de auto’s nog onderdeel waren van Google. Tijdens de bedrijfspresentatie noemde Krafcik Waymo “een bedrijf voor zelfrijdende technologie, met een missie om het voor mensen en dingen veilig te maken om te verplaatsen.” Het bedrijf stelt zichzelf voor in de onderstaande video.

Voorheen heette het project Chauffer en was het onderdeel van Google X, het lab waar allerlei projecten lopen die soms wel en vaak niet het levenslicht zien. Eerder klonken geruchten dat Google de zelfrijdende auto had geschrapt, maar nog wel met fabrikanten zou samenwerken om de technologie de wereld in te krijgen. Dit is dus niet het geval.

De zelfrijdende auto’s van Google hebben ondertussen veel kilometers gemaakt. In simulaties hebben de auto’s inmiddels de grens van een miljard mijl bereikt. Daarnaast is er op de weg al meer dan twee miljoen mijl gereden, het equivalent van 300 jaar aan menselijke rij-ervaring.

Waymo stelt dat er jaarlijks 1,2 miljoen mensen overlijden op de weg. Dat moet veranderen. Het bedrijf zal daarom volledig zelfrijdende auto’s maken, omdat dit veiliger is. Op dit moment rijdt Waymo met prototype-voertuigen (die leuke kleine autootjes) en een aangepaste Lexus SUV. Later is Waymo van plan om Chrysler Pacifica-busjes toe te voegen. De volgende stap voor Waymo is om mensen de auto’s te laten testen voor alledaagse benodigdheden, zoals het doen van de boodschappen en het rijden naar werk.

Lees het laatste nieuws over Google

Bronnen: 9to5Google, Waymo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu