Wear Internet Browser: surf over het web met je smartwatch

wear internet browserAangezien Android Wear net zo open is als Android zelf, neemt het aantal apps voor het platform met de dag toe. Zoals je in ons overzicht met Android Wear apps ziet, zijn er diverse weer-apps, games en productiviteit-apps beschikbaar en vandaag kunnen we daar ook een heuse browser bij rekenen. Met Wear Internet Browser kun je over het web surfen met je smartwatch om je pols en je telefoon in je broekzak. De app is gratis en importeert automatisch je bladwijzers uit Chrome.

Na installatie wordt Wear Internet Browser toegevoegd als informatiekaart aan Android Wear. Als je op de kaart tikt, kun je naar een website zoeken middels je stem (bijvoorbeeld ‘AndroidPlanet’ of ‘Engadget’), waarna de app zoekt binnen je bladwijzers. Wordt de website niet gevonden, dan wordt een zoekopdracht gestart. Daarnaast kun je naar beneden scrollen om de gewenste website binnen je favorieten te zoeken. Helaas negeert de app een eventuele mappenstructuur, dus alle sites zijn in hetzelfde overzicht te vinden. Een sorteerfunctie had hier niet misstaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Wear Internet Browser kent de nodige beperkingen

Wear Internet Browser werkt redelijk soepel en het voelt haast futuristisch aan om handsfree te surfen naar je favoriete websites, al kent de browser nog de nodige beperkingen. Zo wordt AndroidPlanet snel gestart, maar weigert de app de pagina van onze concullega’s van AndroidWorld te openen. Ook worden websites soms traag en onvolledig ingeladen. Verder hoef je niet te proberen om YouTube-filmpjes te bekijken; de website wordt weliswaar geopend, maar video’s kunnen niet gestart worden.

wear internet browser

Wel fijn is dat je met knijpbewegingen kunt inzoomen, wat ook wel nodig is gezien het kleine scherm van smartwatches met Android Wear. Daarnaast kun je op je smartphone een webadres intikken, waarna de site automatisch op de smartwatch wordt geopend. De browser weegt 22MB en vereist Android 4.0 of hoger.

Download Wear Internet Browser in Google Play (gratis)

Check ook ons overzicht met de beste Android Wear apps!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.