De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met Wear OS 4 stap je makkelijker over naar een nieuwe smartphone

Mike Peek
12 juni 2023, 9:11
2 min leestijd
Met Wear OS 4 stap je makkelijker over naar een nieuwe smartphone

De nieuwe versie van Wear OS brengt een belangrijke verbetering naar je smartwatch. Dankzij Wear OS 4 kun je straks overstappen naar een nieuwe smartphone zonder je slimme horloge te hoeven resetten.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS 4: nooit meer je smartwatch resetten?

Als je een smartwatch hebt, moet je die vaak helemaal opnieuw instellen wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft. Dat is voor sommige mensen binnenkort verleden tijd. Als je klokje straks op Wear OS 4 draait, hoef je hem niet meer te resetten bij het overstappen naar een andere telefoon. Erg handig, want zo behoud je bijvoorbeeld je apps en wijzerplaten.

Dat ontdekte 9to5Google. Samsung heeft al een bèta uitgebracht van One UI Watch 5. Dat is de nieuwe softwareschil voor zijn smartwatches die gebaseerd is op Wear OS 4. Eén van de verbeteringen, meldt Samsung, is dat je de inhoud van je horloge over kunt zetten naar een andere smartphone.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro

Dat gaat vrij simpel. In de instellingen op je smartwatch vind je de optie om je horloge te verbinden met een nieuw toestel. Je wordt gevraagd of het Google-account op je smartphone overeenkomt met dat op je klokje. Vervolgens kun je de inhoud van beide apparaten eenvoudig met elkaar synchroniseren.

Meer over Wear OS 4

Nooit meer hoeven resetten is slechts één van de nieuwe functies in Wear OS 4. Volgens Google werkt ook de spraak-naar-tekst-functie een stuk beter. Als je bijvoorbeeld een appje dicteert, zitten er als het goed is dus minder fouten in. Daarnaast wordt het mogelijk om een back-up te maken van je smartwatch.

De officiële versie van Wear OS 4 verschijnt deze herfst. De software-update komt onder meer naar de Samsung Galaxy Watch 5-serie en Google Pixel Watch. De aankomende Samsung Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic komen waarschijnlijk direct met de nieuwe software op de markt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Voeg Android Planet toe aan je Google Nieuws-overzicht, download onze gratis app en abonneer je op onze gratis nieuwsbrief. Dan mis je nooit meer een nieuwtje.

Lees het laatste nieuws over Google:

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: Android
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu