Wear OS H-update rolt al uit naar eerste groep gebruikers

Wouter Nijsen
19 november 2018, 12:34
2 min leestijd
Wear OS H-update rolt al uit naar eerste groep gebruikers

Google kondigde onlangs de Wear OS H-update aan, die de komende maanden wordt uitgerold naar smartwatches. Voor de eerste gebruikers is de nieuwe software al onverwacht te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS H-update al beschikbaar

Toen Google vorige week Wear OS H aankondigde, liet de zoekgigant weten dat de versie in de komende maanden geleidelijk beschikbaar wordt. Website 9to5Google schrijft dat er al gebruikers zijn die de update kunnen downloaden. Op Reddit melden diverse gebruikers met Fossil Gen 3-smartwatch dat de update al beschikbaar is. Nieuwere Fossil-horloges moeten nog eventjes op de nieuwste versie, die is gebaseerd op Android 9.0 (Pie), wachten.

wear os h-updaye

Op Reddit wordt daarnaast een trucje omschreven om de Wear OS H-update al binnen te halen. Hiervoor ga je naar de instellingen van je smartwatch en tik je herhaaldelijk op ‘Systeem-updates’, waarna de update moet verschijnen. Deze workaround lijkt alleen op Fossil-smartwatches te werken. Wanneer de versie naar andere slimme horloges komt, heeft Google niet bekendgemaakt.

Dit is nieuw in de update

Wear OS H focust zich voornamelijk op het verbeteren van de accuduur van smartwatches. Het besturingssysteem gaat slimmer met energie om en toont bijvoorbeeld alleen het tijdsstip op het schermpje, zodra de accucapaciteit onder de 10 procent valt. Ook schakelt je horloge automatisch om naar batterijbesparingsmodus wanneer je ‘m langer dan 30 minuten niet actief gebruikt.

Verder wordt het met de Wear OS H-update makkelijker om je smartwatch uit te schakelen. Met de update hoef je alleen de aan/uit-knop van het horloge ingedrukt te houden, waarna er een optie verschijnt om het apparaatje uit te zetten. Tot slot wordt multitasken beter, doordat je in apps automatisch kunt verder gaan waar je was gebleven. Nu is het nog zo dat apps automatisch afsluiten zodra je een andere applicatie opent.

→ Meer lezen? Check ons achtergrondartikel over de staat van Wear OS in 2018

Tip: download de Android Planet-app om het laatste nieuws over Wear OS te volgen!

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu