Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Officieel: Android Wear heet voortaan Wear OS

Wouter Nijsen
15 maart 2018, 17:12
1 min leestijd
Officieel: Android Wear heet voortaan Wear OS

Het hing al in de lucht, en nu is het door Google bevestigd: Android Wear gaat voortaan door het leven als Wear OS. Google kiest voor een wat algemenere naam, waarschijnlijk om te benadrukken dat het besturingssysteem niet alleen voor Android geschikt is.

Wear OS

Google beschrijft dat de nieuwe naam beter bij de visie en technologie van het bedrijf past. Daarnaast ligt het voor de hand dat de zoekgigant bewust kiest voor een wat generiekere naam, omdat de software zowel met Android-smartphones als iPhones werkt. De komende weken moet de nieuwe naam (en het bijhorende logo) op je smartwatch en smartphone verschijnen.

android wear 2018

Onlangs dook het gerucht al op dat Google Android Wear een andere naam zou geven. Het bedrijf vertelt op Google I/O 2018, dat medio mei plaatsvindt, waarschijnlijk meer over de naamswijziging en mogelijke nieuwe features. Daar hebben gebruikers lang op zitten wachten, want Googles heeft zijn besturingssysteem voor smartwatches de afgelopen tijd een beetje laten doodbloeden.

Steeds minder fabrikanten brengen smartwatches uit, en de laatste versie van Android Wear werd met de nodige vertraging uitgebracht. Wear OS werkt op alle toestellen met Android 4.4 (KitKat) of hoger, en iPhones met minimaal iOS 9.3.

Tussenstand: de staat van Android Wear/Wear OS in 2018

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu