Runkeeper-app voor Wear OS wordt verwijderd: dit zijn alternatieven

Erwin Vogelaar
17 augustus 2019, 13:18
2 min leestijd
Runkeeper-app voor Wear OS wordt verwijderd: dit zijn alternatieven

De Runkeeper-app voor Wear OS wordt verwijderd in de Play Store. De app zou niet goed genoeg werken.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS Runkeeper-app verdwijnt

De populaire hardloop-app Runkeeper is binnenkort niet meer beschikbaar voor Wear OS. Gebruikers hebben een e-mail ontvangen met dit nieuws. In de komende weken wordt deze versie van de app verwijderd uit de Play Store.

Een gebruiker van de app vroeg aan Runkeeper waarom deze beslissing is genomen. Runkeeper reageerde daarop met: “We hebben besloten de ondersteuning voor Wear OS stop te zetten, omdat de integratie niet goed (of consistent) werkte voor de meeste gebruikers. Het is een ervaring met veel bugs die moeilijk voor ons te onderhouden en repareren is.”

wear os runkeeper

Tevens stelt Runkeeper dat maar een klein deel van de Runkeeper-gebruikers de Wear OS-app gebruikt. Met de app is het mogelijk om hardlopen, joggen en wandelen bij te houden via een smartwatch. Dat kan met of zonder telefoon.

Opvallend is dat als je de app nu in de Play Store opzoekt, er bij het kopje ‘Wat is er nieuw’ nog wel staat: “Introductie van een gloednieuwe Android Wear 2.0 ervaring!”.

Wear OS

Wear OS is geen groot succes. Het besturingssysteem heette vroeger Android Wear, maar is later veranderd om de horloges ook aantrekkelijk te maken voor bijvoorbeeld iPhone-gebruikers. Toch heeft het besturingssysteem nog steeds veel problemen.

Wel worden er nog Wear OS-horloges gemaakt. Zo heeft Fossil eerder deze maand nog zijn Gen 5-smartwatch geïntroduceerd.

Alternatieven

Wil je jouw sportactiviteiten met je Wear OS-horloge blijven bijhouden? Dan zijn er alternatieven voor Runkeeper verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Google Fit, Nike Rub Club en Runtastic.

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan zijn er ook uitstekende wandel-apps verkrijgbaar. Wij kiezen de beste stappenteller-apps voor Android. En met deze wandel-apps vind je altijd een leuke route.

Lees het laatste nieuws over Android

Bron: 9to5Google
Bron afbeelding: Runkeeper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu