De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Google brengt grote Wear OS-update uit voor (bijna) elke smartwatch

Thomas Haenen
28 september 2018, 16:31
2 min leestijd
Google brengt grote Wear OS-update uit voor (bijna) elke smartwatch

Wear OS krijgt wederom een nieuw design, ditmaal met focus op gezondheid, de Google Assistent en notificaties. De update is vanaf vandaag beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS-update legt focus op Assistent en Fit

Deze Wear OS-update is vanaf vandaag beschikbaar voor vrijwel alle bestaande Android Wear-smartwatches. Loopt jouw wearable op Android Wear 2.0, dan kun je vanaf nu updaten via je smartwatch. Omdat de nieuwe software geleidelijk wordt uitgerold, kan het enkele dagen duren voordat jouw wearable aan de beurt is.

Google heeft enkele vrij forse aanpassingen gemaakt aan het uiterlijk van Wear OS. Zo introduceert men een nieuwe, opgeruimdere look voor notificaties. Swipe je omhoog van het startscherm, dan krijg je de ‘notification stream’ te zien. Dat is een lange lijst met al je binnengekomen berichten, met kleine icoontjes zodat je kunt zien welke notificatie van welke app opent.

Wear OS-update 2018

Druk je op een bericht, dan wordt niet die app geopend maar details over de notificatie. Bij berichtendiensten als WhatsApp verschijnen er bovendien direct ‘Smart Reply’-opties in beeld, zodat je kan reageren vanuit je notificaties.

Prominente plek voor Google Fit en Google Assistent

Voorheen kreeg je door links en rechts te swipen vanaf het homescreen andere soorten horloges in beeld. Leuk als je graag geregeld van design wisselt, maar niet heel praktisch. In plaats daarvan worden nu de Google Assistent en Google Fit centraal gezet.

Swipe je naar rechts, dan krijg je de Google Assistent. Daar zie je een kort overzicht met relevante info voor jou, net als op je smartphone. Denk daarbij aan het weer, aankomende afspraken en informatie over het verkeer op weg naar huis. Ook kun je daar direct een timer instellen of vragen stellen aan de Assistent.

Een swipe naar links brengt Google Fit in beeld. Deze app houdt bij hoe actief je elke dag bent. Er zijn verschillende ringen die je vult door te lopen, fietsen of anderszins te bewegen, net als op de Apple Watch. Google introduceerde eerder deze maand al een nieuw design voor Fit op Android-smartphones.

Google is klaar voor Pixel Watch

De eerste versie van Android Wear verscheen in 2014. Hoewel smartwatches destijds nog veelbelovend waren, is de markt de afgelopen jaren flink afgekoeld. Bedrijven als LG, Huawei en Motorola die Android Wear eerst wel ondersteunden, hebben allemaal al geruime tijd geen nieuwe smartwatches uitgebracht.

Toch lijkt het erop dat Google en andere bedrijven de horlogemarkt dit jaar een tweede kans geven. Zo introduceerde Qualcomm onlangs een nieuwe chip voor smartwatches, die krachtiger, energiezuiniger maar ook vooral kleiner is. Google hernoemde Android Wear naar Wear OS, en bracht dit jaar tevens verbeterde versies van enkele smartwatch-apps uit.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: 9to5Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu