Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google Assistant op je Wear OS-smartwatch praat nu ook terug

Thomas Haenen
4 mei 2018, 10:50
2 min leestijd
Google Assistant op je Wear OS-smartwatch praat nu ook terug

Stembesturing wordt een belangrijker onderdeel van Wear OS. Google Assistant op je smartwatch kan binnenkort namelijk ook terugpraten, en relevante vervolgvragen suggereren.

Lees verder na de advertentie.

Wear OS-update Google Assistant rolt uit

Google Assistant is al langere tijd op de meeste smartwatches met Wear OS te vinden. Wel zo handig, want op het kleine scherm duurt het soms best lang om precies naar de juiste app of optie te navigeren. Met stembesturing heb je sneller de juiste informatie in beeld. Tot voor kort kon Googles stemgestuurde assistent nog niet terugpraten, maar daar komt verandering in.

Wear OS-update Google Assistant

Nadat je een vraag stelt of opdracht geeft, zal Google Assistant straks ook een (mondeling) antwoord teruggeven op je smartwatch. Dat gebeurt al op smartphones, tablets en vrijwel elk ander apparaat met de Assistant. Eventuele antwoorden worden afgespeeld via de speakers van je smartwatches, of koptelefoons die via bluetooth zijn aangesloten op je horloge. De functie is onderdeel van een update die de komende dagen wordt uitgerold naar alle smartwatches met Wear OS.

Slimme suggesties

Met dezelfde update worden ook slimme suggesties toegevoegd aan Google Assistant op je smartwatch. Nadat je een vraag stelt of opdracht geeft, verschijnen er een paar opties in beeld voor vervolgvragen. Ben je bijvoorbeeld naar het weer nu, dan stelt Google Assistant voor om ook naar het weer voor morgen of de kans op buien te vragen.

Voorlopig antwoordt de assistent alleen in het Engels. Het zoekbedrijf kondigde eerder dit jaar wel eindelijk een Nederlandse versie van Google Assistant, maar die heeft nog geen concrete releasedatum. De verwachting is dat de Nederlandstalige optie ergens deze zomer verschijnt.

Vanaf 8 mei vindt Google I/O plaats, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie waar Google zijn plannen op softwaregebied voor de komende maanden ontvouwt. De verwachting is dat het bedrijf daar ook een grote update voor Wear OS aankondigt. De software voor smartwatches werd onlangs hernoemd van Android Wear naar Wear OS, maar het is bijna een vol jaar sinds de vorige grote update.

Lees het laatste nieuws over Google

Bron: Google
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu