Weather Central start met MyWeather website en bijbehorende Android-app

Wouter Nijsen
16 mei 2011, 21:09
1 min leestijd
Weather Central start met MyWeather website en bijbehorende Android-app
MyWeather_Android Phone

Weather Central is in 1974 opgericht door een aantal meteorologen en televisiestations in de staat Wisconsin in de Verenigde Staten. Weather Central is in Noord Amerika vooral bekend om de animaties en weerkaarten die ze aan een groot aantal televisiestations leveren. Volgens eigen zeggen hebben ze een marktaandeel van 47%. In eerste instantie zou je zeggen dat Weather Central voor Android-gebruikers niet zo’n interessante partij is, ware het niet dat ze naast de nieuwe MyWeather website ook een MyWeather Mobile Android-app gelanceerd hebben.

Lees verder na de advertentie.

Via deze gratis weerapp blijf je als Android-gebruiker op de hoogte van de weersverwachting en de huidige condities. Je kunt zelf een locatie toevoegen, of deze laten bepalen met behulp van de plaatsbepalingscapaciteiten van je Android-telefoon. Heb je de eenheden ingesteld dan kun je voor elke locatie de verwachting voor de komende 10 dagen, de huidige condities en een verwachting per uur bekijken. Naast informatie over de temperatuur biedt MyWeather Mobile inzicht in de neerslagkans, het dauwpunt, luchtvochtigheid, windsnelheid en de luchtdruk. Naast deze cijfermatige informatie zijn in MyWeather Mobile ook nog een aantal kaarten te vinden met ondermeer radarbeelden en de temperatuur. Wanneer je je toestel in landscape draait wordt een kaart op het gehele scherm weergegeven.

Wanneer je een gratis account aanmaakt kun je de locaties die je op je Android-telefoon invoert op de MyWeather-website gebruiken, en omgekeerd. MyWeather Mobile lijkt een uitgebreide weerapp voor je Android-telefoon te zijn die voor de liefhebbers van dit genre genoeg te bieden heeft, maar is duidelijk nog niet helemaal af. Een versie voor tablets is nog niet beschikbaar en de app crasht regelmatig wanneer je een plaatsnaam wilt toevoegen. Downloaden kan gratis in de Android Market, al moet je in ruil hiervoor wel genoegen nemen met in-app-advertenties. Direct downloaden kan door het scannen van de QR-code.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's