Website Android Market ondersteunt nu ook geroote apparaten

Redactie
26 november 2011, 16:49
1 min leestijd
Website Android Market ondersteunt nu ook geroote apparaten
Website Android Market ondersteunt nu ook geroote apparaten

Een van de voordelen van de website van de Android Market is dat je apps rechtstreeks naar je Android-apparaat kunt sturen mits deze over de Android Market beschikt. Dit werkte vooralsnog alleen met apparaten die geleverd werden met de Android Market app, maar Google heeft de Android Market website nu geüpdatet waardoor het ook mogelijk is om apps rechtstreeks naar geroote apparaten te sturen. Dat betekent dat je via de Android Market website apps op bijvoorbeeld een geroote Amazon Kindle Fire of de HP TouchPad (met Android) kunt installeren.

De update zorgt ervoor dat ieder apparaat waarop je de Android Market kunt installeren zichtbaar wordt in de webversie van de Android Market. Om een app te installeren kun je het desgewenste apparaat selecteren en deze wordt dan automatisch gedownload op het gekozen apparaat. Dat Google nu ook geroote apparaten ondersteunt is een slimme zet waar vooral ontwikkelaars blij mee zullen zijn. Het zorgt ervoor dat hun applicaties op meer apparaten geïnstalleerd kunnen worden waardoor ze ook meer winst kunnen maken.

Lees verder na de advertentie.

Helaas werkt de update nog niet probleemloos. Als je Android-apps op je geroote apparaat hebt geinstalleerd die niet afkomstig zijn uit de Android Market en er is een update beschikbaar dan zal je hier continu een herinnering voor ontvangen. De enige optie is om de app te verwijderen en opnieuw te downloaden. Dit is geen probleem bij gratis apps maar wel bij betaalde apps. Verwacht wordt dat dit probleem op korte termijn zal worden opgelost.

Website Android Market ondersteunt nu ook geroote apparaten

Bron: Liliputing

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu