De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google maakt indrukwekkende website over Syrische burgeroorlog

Erwin Vogelaar
22 mei 2017, 19:17
2 min leestijd
Google maakt indrukwekkende website over Syrische burgeroorlog

Google lanceert een indrukwekkende website over de Syrische burgeroorlog, getiteld ‘Searching for Syria’. De website geeft antwoord op de meestgezochte vragen via Google.

Lees verder na de advertentie.

Google-website Syrische burgeroorlog

Voor informatie over de gebeurtenissen in Syrië, maar ook over de vluchtelingen die daar vandaan komen, gaan mensen onder andere naar Google. Daarom heeft de zoekgigant in samenwerking met de United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) samengewerkt aan een informatiewebsite. De website biedt context aan wat er gebeurt in dit land. Google blijft stellen dat het zijn doel is om informatie wereldwijd beschikbaar te maken. Hoewel tijdens afgelopen Google I/O de focus meer lag op AI, laat Google met deze website zien dit doel niet uit het oog verloren te hebben.

De website heet Searching for Syria. De site is gebouwd rond de vijf meest gestelde vragen over het onderwerp via de zoekmachine. Bijvoorbeeld hoe Syrië eruit zag voor de oorlog en ‘Wat is een vluchteling?’. Elke vraag is een aanleiding om verder in het onderwerp te duiken via video’s, foto’s, Google Maps, satellietbeelden en verhalen van vluchtelingen.

https://youtu.be/0E8JD8BItRc

Voor deze website werkte Google vanaf eind vorig jaar met UNHCR samen om actuele data over vluchtelingen te combineren met zoektrends in Googles zoekmachine. “Ons doel was om een nieuw soort beeld te creëren van de Syrische vluchtelingencrisis, dat toegankelijk zou zijn voor meer mensen”, stelt Google. “En daardoor mensen helpen te herinneren aan de schaal, maar ook de menselijke kant van de crisis.” Naast deze website investeerde Google.org sinds 2015 twintig miljoen dollar in beurzen voor vluchtelingen. Zowel voor noodhulp als educatie.

De zoekopdrachten over het onderwerp zijn volgens Google de afgelopen zes jaar veranderd. Van directe vragen als waar de vluchtelingen heen gaan, naar vragen die naar meer context zoeken. Bezoek zelf ook de website Searching for Syria. Helaas is er (nog) geen Nederlandse taaloptie.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu