De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo zorgt Google dat websites nooit meer ongevraagd geluid maken

Erwin Vogelaar
27 augustus 2017, 13:13
1 min leestijd
Zo zorgt Google dat websites nooit meer ongevraagd geluid maken

Tijdens het browsen is er weinig zo vervelend als websites die ongevraagd geluid afspelen. Google gaat dit met Chrome aanpakken, via de mogelijkheid om websites permanent te dempen.

Lees verder na de advertentie.

Websites dempen in Chrome

Met het nog altijd groeiende belang van video op websites, kiezen veel websitemakers ervoor om deze automatisch te laten afspelen. Soms zijn het vervelende reclames, anderen keren goed bedoelde content. Hoe dan ook is onverwachts geluid bijna altijd vervelend. Google werkt nu aan een oplossing.

Het is al mogelijk om individuele tabbladen in Google Chrome voor desktop of Chromebooks te dempen. Hiervoor klik je met de rechtermuisknop op de tab die je het zwijgen wil opleggen en kies je voor ‘tabblad dempen’. Dit scheelt al een hoop. Sluit je de website echter om deze later weer te openen, dan moet je weer dezelfde handeling uitvoeren.

websites dempen chrome

Google test nu een functie om permanent een website te dempen. Deze optie wordt geplaatst onder de sitegegevens van Chrome. Zodra je een website wil dempen, klik je op het icoontje links van het webadres. Hier kun je nu al onder andere instellen dat een website je camera of microfoon niet mag gebruiken zonder te vragen, of dat Flash en pop-ups niet zijn toegestaan. Dit is de plek waar je in de toekomst ook aangeeft dat een website niet ongevraagd geluid mag maken.

Hopelijk rolt Google de functie snel uit naar iedereen. Het is niet alleen een fijne optie om te hebben, maar het stuurt ook een signaal naar websitemakers dat dit gedrag niet door de beugel kan. Ook zullen makers van andere browsers ongetwijfeld snel volgen om een soortgelijke functie in te bouwen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu