Webversie van Android Market krijgt beter review-filter

Redactie
12 december 2011, 11:05
1 min leestijd
Webversie van Android Market krijgt beter review-filter
android market tasje

De online versie van de Android Market heeft een verbeterd filter gekregen voor gebruikersreviews van apps. Je kunt voortaan filteren op toestel, nieuwste versie en een specifiek aantal sterren. Zo kun je nog gemakkelijker zien of een app geschikt is voor jouw Android-toestel. Afgelopen vrijdag kreeg de webversie van de Android market nog een andere functie: ‘Email Developer’. Daarmee kun je een e-mail sturen naar de ontwikkelaar als er iets mis is met een bepaalde app of als je nieuwe functionaliteit wilt voorstellen.

Dit weekend komen er drie nieuwe functies bij:

Lees verder na de advertentie.

  • Filteren van app-reviews op basis van toestel: kies uit All (alles) of een specifiek toestel dat op jouw Google-account staat geregistreerd.
  • Filteren van app-reviews op basis van app-versie. Zo kun je meteen zien of de laatste versie van een app nog steeds bepaalde problemen geeft.
  • Filteren op basis van aantal sterren. Wil je alleen apps zien met 4 sterren of meer, dan kan dat.

Je kunt ook filters combineren of kiezen voor 1-sterrenreviews van eigenaren van een HTC Flyer, om te ontdekken of een bepaalde versie van een app niet op deze tablet werkt. Nog mooier zou zijn als je ook meerdere versies van een bepaalde app kunt combineren, bijvoorbeeld reviews van de betaalde donatie-versie en de gratis versie. Het kan zijn dat je de nieuwe filters nog niet te zien krijgt. Ze verschijnen vanzelf ook in de Nederlandse Android Market. Standaard kun je apps al filteren op gratis/betaald, Safesearch, Relevantie en Populariteit. Heb je geen toestellen geregistreerd op jouw account, dan kun je filteren op versies en nuttigheid. Het filter voor gebruikersreviews werkt voorlopig alleen in de online versie van de Android Market, nog niet in de Android Market-app op je toestel.

android market review filter
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu