Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Lollipops WebView-app laat toestellen crashen, fix van Google beschikbaar

Redactie
12 mei 2015, 13:54
1 min leestijd
Lollipops WebView-app laat toestellen crashen, fix van Google beschikbaar

De WebView-app die met Android Lollipop is geïntroduceerd, zorgt voor crashende smartphones en tablets. Google heeft inmiddels een fix beschikbaar gemaakt die via een update in Google Play wordt uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

WebView kan gewoon worden geüpdatet via Google Play, waardoor het vrij gemakkelijk is voor Google om een fix uit te rollen. De app  zorgde er sinds de laatste update voor dat of de Chrome-browser crashte, of de volledige smartphone of tablet. Vervolgens startte het apparaat opnieuw op, vaak tijdens het bekijken van specifieke video’s. WebView blijkt dus de boosdoener, en Google rolt de update inmiddels naar Lollipop-gebruikers uit.

Dit doet de WebView-app

webview-icon

De WebView-app zorgt ervoor dat  apps intern webpagina’s kunnen laden, zonder dat je hiervoor de Chrome-browser hoeft op te starten. Daarnaast kunnen webpagina’s via WebView fungeren als een soort web-app. Gebruikers met Android-versie 4.4 KitKat of lager hebben de app nog niet. Ook komt de app niet voor in de app-drawer; alleen in de lijst met alle apps om in Google Play zie je op de app op jouw toestel is geïnstalleerd.

De WebView-app  is hier in Google Play te bekijken. In de updatebeschrijving staat dat de crashes bij video’s en andere graphics zijn opgelost, “waardoor sommige apparaten konden vastlopen”.

Laatste nieuws over Lollipop

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu