Probeer deze WebVR-experimenten met of zonder vr-bril

Erwin Vogelaar
12 april 2017, 20:28
2 min leestijd
Probeer deze WebVR-experimenten met of zonder vr-bril

Google lanceert een nieuwe experimentenwebsite met een focus op virtual reality. Met WebVR Experiments kun je met of zonder vr-bril genieten.

Lees verder na de advertentie.

WebVR Experiments

Google houdt ervan om experimenten te promoten. Zo hebben we eerder deze vijf toffe Android-experimenten voor je op een rijtje gezet. Google heeft naast experimentenpagina’s voor Android, Chrome, AI en Arts & Culture, nu ook een pagina met experimenten voor WebVR. WebVR is afgelopen februari toegevoegd aan Google Chrome, zodat vr-ervaringen direct via een browser te beleven zijn. Je hoeft dus enkel op een link te klikken om virtual reality binnen te stappen. Omdat alles in de browser afspeelt heb je geen vr-bril nodig. Je kunt wel Cardboard of Daydream opzetten, maar bijvoorbeeld ook het 2d-scherm van je smartphone of een desktopcomputer gebruiken om vr-ervaringen via WebVR te beleven.

Op dit moment staan er nog maar twaalf experimenten op de website, maar uiteraard worden er in de toekomst steeds meer toegevoegd. Probeer alle experimenten eens uit of check onderstaande suggesties.

Mr Nom Nom

In het spelletje Mr Nom Nom ben je een vrolijke donut met een flinke sjaal. Je moet je vijanden insluiten via deze sjaal, zodat je niet opgegeten wordt.

WebVR Experiments

The Musical Forest

Maak muziek in het bos van The Musical Forest. Dit experiment komt van het Google Creative Lab en laat je op objecten tikken om geluid te maken. Hier heb je dus wel een controller voor nodig. Het interessante is dat meerdere muziekmakers tegelijk kunnen meedoen.

MusicalForest

Konterball

In Konterball kun je tafeltennissen met een vriend, of in je eentje tegen een muur. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk punten te verdienen.

WebVR Experiments

Binnenkort biedt Google ook WebVR-ondersteuning voor vr-brillen als Oculus Rift en HTC Vive. “We hopen dat deze experimenten het voor mensen makkelijker maakt om vr te ervaren”, schrijft Google, “en meer ontwikkelaars inspireert om nieuwe vr-werelden voor het web te maken.”

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu