De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Weer-apps het meest winstgevend in de Android Market

Redactie
14 september 2011, 19:38
1 min leestijd
Weer-apps het meest winstgevend in de Android Market
Weer-apps het meest winstgevend in de Android Market

Mobiele analyst Research2Guidance heeft een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat weer-apps het meeste geld verdienen voor de ontwikkelaars. Een weer-app brengt gemiddeld ruim 15.000 euro op, terwijl multimedia- en comic-apps bijna niets opbrengen. Gemiddeld brengt een betaalde Android-app zo’n 1.782 euro op. Vooral opvallend is dat games, de categorie waarvan de meeste gedownloade apps onder vallen, gemiddeld scoort in vergelijking met andere soorten apps.

Naast weer-apps blijken ook zaken-apps het goed te doen. De categorie zakelijk bevat zo’n 7.000 apps, waarvan dertien procent betaalde apps. Hoewel dit een relatief klein aantal is, zijn gebruikers toch bereid te betalen voor goede zakelijke software. Bij games blijkt een hele andere verhouding. Hoewel bijna een kwart van het totale aantal apps die in de Android Market worden gedownload uit games bestaat, zijn deze niet zo winstgevend voor de ontwikkelaars als eerder werd aangenomen.

Lees verder na de advertentie.

Dat sommige categorieën laag scoren kan ermee te maken hebben dat er goede gratis alternatieven voor betaalde apps te vinden zijn, of omdat mensen niet bereid zijn veel te betalen voor nog een ringtone of wallpaper. Daarnaast is niet bekend hoeveel apps illegaal worden gedownload. Dat laatste kan de reden zijn dat games voor de meeste ontwikkelaars niet zo winstgevend zijn, hoewel ze wel het populairst zijn.

Winst per Android Market categorie

Bron: Research2Guidance

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu