Weinig Android-aanbieders op CeBIT 2009 verwacht

Redactie
1 maart 2009, 18:13
2 min leestijd
Weinig Android-aanbieders op CeBIT 2009 verwacht
CeBIT Android


Komende week vindt in het Duitse Hannover de CeBIT plaats. iPhoneclub publiceerde vandaag een lijstje met fabrikanten waar je zeker even langs moet gaan, vooral als het om iPhone-accessoires gaat. Voor Android ziet het beeld er heel anders uit: er zijn nog maar weinig fabrikanten die accessoires voor de G1 laten zien of iets voor Android hebben ontwikkeld. Maar dat wil niet zeggen, dat er helemaal niets te zien is.

Ga bijvoorbeeld eens langs bij HTC (hal 26, stand A40): je vindt hier niet alleen de pas aangekondigde Touch Diamond2 en Touch Pro2 (beide met Windows Mobile), maar ook de HTC Magic. Vodafone (hal 4, stand A26), die de HTC Magic in Europa op de markt gaat brengen, heeft vast ook een aantal demotoestellen liggen.

Lees verder na de advertentie.

Is de G1 nog helemaal nieuw voor je, dan heeft het zin om eens bij T-Mobile (hal 26, stand A01) te gaan kijken. De standruimte ademt een erg Duitse sfeer, maar het aanbod verschilt niet zoveel van de Nederlandse tak. Met een beetje geluk kondigt T-Mobile op de CeBIT ook de G2 aan, die Google eerder al via een presentatie liet uitlekken. De G2 is qua uiterlijk identiek aan de HTC Magic.

Garmin (hal 15, stand D08) en ASUS (hal 26, stand D39) gaan samenwerken met smartphones, maar gaan alle andere producten gescheiden op de markt brengen. Vandaar dat ze op Mobile World Congress een gezamenlijke standruimte hadden, maar op de CeBIT weer apart te vinden zijn. Garmin-ASUS gaan één of meer smartphones op basis van Android ontwikkelen, maar daar is nog niets over aangekondigd. Wel te zien in de stands: de nüvifone G60 op basis van Linux en de nüvifone M20. Misschien valt er bij ASUS nog iets te ontdekken over de Eee Phone op basis van Android.

Mocht je nog bij de concurrentie willen kijken: Microsoft (hal 4, stand A26) heeft toestellen met Windows Mobile 6.5 en RIM (hal 26, stand C32) laat diverse BlackBerry’s zien, maar op dit moment is er nog niets nieuws aangekondigd.

Samsung, Palm en Sony Ericsson zijn niet aanwezig op de CeBIT. Nokia, LG en Acer zijn er wel, maar hebben ruimtes het beursonderdeel Planet Reseller in hal 25 gehuurd. Dit gedeelte van de beurs is niet toegankelijk voor gewone bezoekers.

Wat accessoires betreft zijn er maar een paar aanbieders: Elago (hal 19, stand H45) toont een screenprotector voor de G1, Cortado (hal 26, stand E31) toont printoplossingen voor Android, maar ook voor Nokia, Windows Mobile en iPhone. Heb je iemand nodig om een Android-applicatie te ontwikkelen, dan kun je terecht bij Zansys (hal 4, stand F68) of bij Neosoft (idem). Alle informatie over exposanten is te vinden op de website van de CeBIT.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's