Welk toestel krijgt de update naar Android 2.x?

Redactie
21 december 2009, 20:08
2 min leestijd
Welk toestel krijgt de update naar Android 2.x?

Google is hard aan de slag met nieuwe versies van Android. Als de Google Nexus One uit komt zitten we op versie 2.1. Maar hoe zit het met de updates voor de oudere Android toestellen?

Android and Me deed afgelopen maand navraag bij de telecomproviders in America die een of meerdere Android toestel in het assortiment hebben of deze toestellen ook een update naar Android 2.x krijgen.

Bij Sprint, die de HTC Hero en de Samsung Moment voert, hebben ze beloofd om samen met hun toestelpartners in het eerste kwartaal van 2010 een update naar Android 2.1 krijgen.

Lees verder na de advertentie.

T-Mobile heeft de meeste Android-toestellen in Amerika, de HTC G1 en de HTC myTouch 3G en voor deze toestellen zal er waarschijnlijk geen update naar 2.x komen. Rogers in Canada heeft afgelopen week al laten weten dat HTC niet van plan is de G1 en myTouch 3G te updaten. Wel zijn het alletwee ontwikkeltelefoons voor ontwikkelaars, dus hopelijk dat Google zelf een update zal uitbrengen voor deze telefoons.

De Motorola Cliq (Dext) draait op Android 1.5 en heeft pas een kleine update gehad in het verleden en de kans dat er nog een komt is zeer klein. Motorola zelf zegt dat als je Android 2.x wilt hebben je de Motorola Droid/Milestone maar moet kopen.
Het enige toestel bij T-Mobile dat bijna zeker een update zal krijgen, is de Samsung Behold II. Deze is bijna identiek aan de Samsung Moment en deze krijgt via Sprint een update.

Verizon heeft natuurlijk de Motorola Droid die al op Android 2.0 draait maar ze hebben ook de HTC Eris en deze zal volgens Verizon in het eerste kwartaal van 2010 een update krijgen naar 2.0.

Hier in Nederland is nog niks bekend officieel bekent over welke toestellen een update zullen krijgen maar uit de bovenstaande feiten zou je kunnen concluderen dat de HTC Hero bijna zeker een update zal krijgen (HTC heeft dat op internationaal trouwens ook beloofd). De HTC G1 en HTC Magic zouden alleen via Google nog een update kunnen verwachten.

We zullen de telecomproviders eens gaan vragen, net als Android and Me heeft gedaan, of ze van plan zijn een update uit te brengen om meer helderheid te krijgen.

Categorie: Firmware

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's