Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Welke Android-telefoon heeft het beste scherm?

Wouter Nijsen
4 februari 2010, 4:41
1 min leestijd
Welke Android-telefoon heeft het beste scherm?
android scherm vergelijking

Android-telefoons kunnen wat betreft geheugen en rekenkracht behoorlijk van elkaar verschillen. Uiteraard zijn deze specificaties mede bepalend voor de keuze van je nieuwe toestel. Eén gezamelijk kenmerk van de huidige genereatie Android-telefoons is een groot, helder en kleurrijk touchscreen. Allemaal zijn ze geschikt voor games, foto’s en het bekijken van een film. Nu zou je kunnen zeggen dat een touchscreen een touchscreen is, maar toch is het ene scherm niet gelijk aan het andere.

Lees verder na de advertentie.

Het is lastig om een winkel te vinden die alle toestellen op voorraad heeft, zodat je ze naast elkaar kunt leggen om de verschillen te zien. In de praktijk is dit maar moeilijk haalbaar. Gelukkig heeft iemand van AndroidHD deze vergelijking gemaakt en ook nog eens op video vastgelegd.

De rangorde, als het op beeldkwaliteit aankomt, is als volgt: Nexus One, Motorola Droid, Acer Liquid, Samsung Galaxy, HTC Hero en als laatste de HTC Magic. Verrassende uitslag? Of is het logisch dat de nieuwere toestellen garant staan voor de beste beeldkwaliteit?

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

HTC Hero
HTC Hero

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu