De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Poll: op welke Android-versie draait jouw smartphone?

Wouter Nijsen
12 maart 2019, 16:56
2 min leestijd
Poll: op welke Android-versie draait jouw smartphone?

We staan aan de vooravond van de release van de eerste ontwikkelaarsversie van Android Q. Nu de tiende versie van het mobiele besturingssysteem bijna wordt uitgebracht, vragen wij ons af op welke Android-versie jouw smartphone draait. Doe mee aan onze poll!

Poll: welke Android-versie draait op jouw telefoon?

Hoewel we enorm blij zijn met de openheid die Android biedt, heeft het een flinke keerzijde: het verwarrende updatebeleid. Elke fabrikant die Android-smartphones maakt, pakt updates anders aan en dit kan in de praktijk behoorlijk verschillen. Kijk bijvoorbeeld naar Nokia, dat iedere maand voor al zijn smartphones een beveiligingspatch uitbrengt en inmiddels zijn volledige line-up op Android 9.0 (Pie) heeft draaien.

Zet daar bijvoorbeeld HTC en LG tegenover, twee fabrikanten die zich voornamelijk richten op high-end smartphones, maar een veel minder duidelijk en goed updatebeleid hebben. Sterker nog: HTC heeft slechts één smartphone naar Android Pie bijgewerkt en LG moet zijn belangrijkste telefoons van vorig jaar nog een update geven. En dat terwijl de telefoons vele malen duurder zijn dan de smartphones van Nokia. Wat dat betreft kan Android dus echt een zooitje zijn.

android pie distributiecijfers

Nu zijn we bijna toe aan Android Q, al weer de tiende versie van het mobiele besturingssysteem. Android Q zou zeer binnenkort worden uitgebracht, al gaat het nog om een vroege versie gericht op ontwikkelaars. De definitieve Android Q-update verschijnt pas later dit jaar voor het grote publiek, waarschijnlijk ergens in augustus.

Omdat de meeste fabrikanten nog diverse smartphones moeten updaten naar Android Pie, zijn we benieuwd op welke versie jouw toestel draait. Heb je de Pie-update al ontvangen, draai je nog Android Oreo of heeft je telefoon een oudere versie en wordt ‘ie helemaal niet meer van Android-upgrades voorzien? Vul de poll hieronder in en laat het weten! Doet de poll het niet, check dan de link eronder om ‘m alsnog in te vullen.

Tip: je checkt via ‘Instellingen > Systeem > Over de telefoon’ welke Android-versie je draait. Lees ook onze tip over hoe je de Android-firmware kunt controleren.

Zie je de poll niet? Stem dan via deze link.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu