Gids: Welke Fitbit is geschikt voor mij?

Erwin Vogelaar
8 juni 2022, 19:24
4 min leestijd
Gids: Welke Fitbit is geschikt voor mij?

Ben je in de markt voor een Fitbit om je gezondheid en activiteit te meten, dan heb je tegenwoordig een hoop keuze. Twijfel je? Wij vertellen je welke Fitbit het meest geschikt is voor jou.

Lees verder na de advertentie.

Welke Fitbit?

Fitbit blijft zijn aanbod van fitnesstrackers en smartwatches uitbreiden, waardoor het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Elke wearable heeft immers zijn eigen voor- en nadelen. Zo is de ene klein, maar missen er opties. De andere is groot, maar de batterij gaat niet zo lang mee. Om je te helpen de juiste keuze te maken, hebben we dit overzicht gemaakt. 

Let wel op dat Fitbit sommige functies achter een betaald abonnement plaatst, genaamd Fitbit Premium. Bij het kopen van een nieuw product krijg je een periode Premium gratis. Verloopt dat abonnement en ga je niet over tot betaling? Dan raak je die features weer kwijt.

Beste fitnesstracker: Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is duidelijk de beste optie als je een fitnesstracker zoekt van het merk. Dit is de meest complete tracker in een klein formaat, met een kleurenscherm dat je als always-on scherm kunt gebruiken. De tracker meet al je sportactiviteiten, heeft ingebouwde gps en connected gps (de gps-chip in je smartphone). Ook je slaap wordt netjes gemeten en je kunt een stressmeting doen.

Meer informatie vind je in onze Fitbit Charge 5 review. Daar lees je onder andere: 

Ondanks de duidelijke beperkingen is de Charge 5 de beste Fitbit voor de meeste mensen op dit moment. Alles wat je maar kan wensen van een kleine tracker wordt gemeten, de batterij gaat lang mee en het apparaatje ziet er mooi uit. Voeg daar gps en Fitbit Pay (mits je bank dat ondersteunt) aan toe, en je hebt een fitnesstracker die we zonder aarzeling kunnen aanraden. Wees je alleen wel bewust dat het prijskaartje flink kan oplopen, vooral door Fitbit Premium. 

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Fitbit Charge 5 prijzen vergelijken

Bekijk product

Beste smartwatch: Fitbit Sense 2

Fitbit is vooral sterk in fitnesstrackers, maar je kunt ook smartwatches kopen van het merk. Deze zijn niet zo vlot als bijvoorbeeld een Apple Watch of Pixel Watch, maar bieden vooral wat meer ruimte op het scherm.

De Sense 2 valt op omdat deze smartwatch op het gebied van gezondheid verder gaat dan andere smartwatches op de markt, met een ongekend aantal sensoren en mogelijkheden. Zo wordt niet alleen je fysieke, maar ook mentale gezondheid in de gaten gehouden. Na stressmomenten krijg je een melding, waarna je de ruimte krijgt om te reflecteren op je stressmoment.

Meer informatie lees je in de Fitbit Sense 2 review. Daar lees je onder andere:

Fitbit heeft de grootste kritieken op de eerste Sense-smartwatch aangepakt. Dat resulteert niet alleen in de meest complete smartwatch op de markt als het gaat om het meten van je fysieke en mentale gezondheid, maar het maakt van de Sense 2 ook een smartwatch die daadwerkelijk fijn is om te gebruiken.

Dit is wel een smartwatch die alleen aan te raden is als je puur je gezondheid wil bijhouden. Je kunt er namelijk geen muziek mee besturen of andere apps op gebruiken. Dat maakt van de Sense 2 zowel een uitgebreide, maar ook een beperkte smartwatch voor een specifieke doelgroep. 

Fitbit Sense 2 review
Fitbit Sense 2

Fitbit Sense 2 prijzen vergelijken

Bekijk product

Kleinste fitnesstracker: Fitbit Inspire 3

Zoek je een minimale fitnesstracker, dan is de Inspire 3 de beste optie. Dit is een behoorlijk complete fitnesstracker, die vergeleken met de Charge 5 vooral een kleiner scherm en geen ingebouwde GPS heeft. Maar met het kleine formaat en een batterij die heel lang meegaat, is het een bijzonder fijne wearable om te dragen en niet meer aan te denken. Je data vind je terug in de Fitbit-app.

In onze review van de Fitbit Inspire 3 lees je onder andere:

Als je een fitnesstracker wil kopen, maar niet meer wil uitgeven dan honderd euro of geen lomp apparaat om je arm wil, dan is de Fitbit Inspire 3 het beste wat je nu kunt aanschaffen. Het is een fijne tracker die een hoop meet en je onopgemerkt om je pols kunt laten, omdat je de Inspire 3 nauwelijks voelt zitten en het apparaatje zelden aan de oplader moet.

fitbit inspire 3 review
Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3 prijzen vergelijken

Bekijk product

Beste budget: Fitbit Inspire 3

Als je niet teveel geld wil uitgeven aan een fitnesstracker, dan zijn er tweedehands ook een hoop opties te vinden. Zo kun je geen buil vallen aan een iets ouder model van de Charge-serie of een Inspire 2.

Zoek je een nieuw apparaatje, dan kom je uit bij de Inspire 3. Je krijgt dan niet de meest geavanceerde functies, maar wel een hele degelijke fitnesstracker.  

Beste voor kinderen: Fitbit Ace 3

Fitbit heeft speciaal voor kinderen de Ace ontwikkeld. De nieuwste en de meest complete editie is de Ace 3. Deze tracker heeft een stevig kleurrijk omhulsel en een interface met leuke plaatjes. Omdat de tracker voor kinderen is, worden calorieën bijvoorbeeld niet bijgehouden. Wel de stappen, sporttijd, actieve minuten en slaap. Kinderen kunnen beloningen krijgen door actief te zijn.

Meer over Fitbit

Fitbit is in de loop van de jaren uitgegroeid tot hét merk als het gaat om fitnesstrackers. Hoe dat zo is gekomen leggen we uit in dit artikel. Ook leggen we uit wat het verschil is tussen een fitnesstracker en een smartwatch.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Fitbit Charge 5
Fitbit Charge 5

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu