Welke vrienden hebben een Android-toestel? Green Robot weet het!

Redactie
19 november 2009, 11:51
1 min leestijd
Welke vrienden hebben een Android-toestel? Green Robot weet het!
green robot

Een nieuw project uit de Gmail Labs maakt het mogelijk om bij al je contactpersonen te zien of ze een Android-toestel hebben. Als je inlogt bij Gmail kun je zien wie van je contacten online is op een Android-toestel, zodat je ermee kunt gaan chatten.

Volgens Google zijn de icoontjes bedoeld als hulpmiddel bij het communiceren: als je weet dat iemand op een Android-toestel zit te chatten, pas je het gesprek daarop aan. Je gebruikt kortere zinnen en stelt geen vragen waar lange uitleg voor nodig is.

Lees verder na de advertentie.

Personen die online zijn krijgen een groen bolletje naast hun naam. Bij mensen met een Android-toestel verandert dat in een groen robotje. Het gaat nog om een experiment, dat door Google ‘Green Robot’ wordt genoemd. Een rood robotje betekent dat iemand wel een Android-toestel heeft, maar op dit moment niet beschikbaar is. Ben je zowel op de desktop als op je Android-toestel ingelogd, dan zul je de normale statusbolletjes te zien krijgen.

Helemaal zonder gezeur is de nieuwe functie niet gelanceerd: sommige mensen vinden het een inbreuk op je privacy om te laten zien dat je een Android-gebruiker bent (en geen mogelijkheid hebt om dat uit te schakelen), anderen vinden dat Google de laatste tijd wel erg veel (sluik)reclame maakt voor eigen diensten en producten waar ze bij betrokken zijn. Zo was er onlangs voor het eerst een reclametekst voor de Droid op de Google-zoekpagina te zien.

Je krijgt de ‘groene mannetjes’ pas te zien als je de optie inschakelt via Google Labs. Zet Gmail op de Engelse taal, ga naar Instellingen > Labs en activeer Green Robot:

green robot inschakelen

Uitschakelen op je Android-toestel kan ook: ga naar Menu > Settings > Mobile indicator.

Via: Gmail Blog

Categorie: Android OS
Spotlights: Android, Gmail, Google

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's