Welkom op Planet Android

Redactie
5 februari 2009, 17:42
3 min leestijd
Welkom op Planet Android
Planet Android

Het kon natuurlijk niet uitblijven: de makers van iPhoneclub.nl zijn gadgetfreaks die elke mobiele nieuwkomer in huis halen, besnuffelen en soms na een tijdje zonder pardon weer buiten de deur zetten. Maar er zijn ook nieuwkomers die wat langer blijven hangen en waar we aan gehecht raken. Vandaar dat we vandaag een nieuwe website lanceren: Planet Android, een plek waar je dagelijks nieuws vindt over Google Android, de T-Mobile G1 en andere Android-toestellen.

Sinds begin december zijn we in het bezit van een developertoestel van Google en sinds afgelopen week ligt er ook een testexemplaar van de T-Mobile G1 te glimmen. Betekent het dat we nu de iPhone hebben afgezworen? Integendeel, met iPhoneclub.nl gaan we met evenveel enthousiasme verder, maar we zullen vanaf nu ook dagelijks op Planet Android te vinden zijn met nieuws, reviews, tips en handleidingen.

Lees verder na de advertentie.

We hebben de afgelopen maand niet stilgezeten en achter de schermen hard gewerkt om de website in volle vaart van start te laten gaan. Wat hebben we al?

  • Nieuwsberichten vanaf 1 januari 2009, die vanaf nu dagelijks zullen worden aangevuld;
  • Een zeer uitgebreid review van de T-Mobile G1;
  • Een overzicht van aanbieders die de T-Mobile G1 al verkopen;
  • Een handleiding met korte uitleg van veelgebruikte functies, zoals het plaatsen van de simkaart of een geheugenkaartje;
  • Een steeds verder groeiende hoeveelheid hints, tips en tweaks.

We hebben bij Planet Android gebruik gemaakt van dezelfde website-layout als op iPhoneclub. Dat heeft een reden: ten eerste zijn we erg tevreden met het ontwerp dat Onstuimig voor ons had gemaakt en bovendien maakt het een stuk makkelijker als we later beide websites willen wijzigen naar een nieuwe layout. Ook alle techniek op de achtergrond (stylesheets, WordPress-plugins) konden we op deze manier hetzelfde houden. Onze header met de groene robot is natuurlijk ook ontworpen door Onstuimig en wat ons betreft een geslaagde variatie op de standaard Android-robot die je op de meeste websites ziet.

Planet Android is zowel via androidplanet.nl als via planetandroid.nl te bereiken, maar als naam voor de website kiezen we voor Planet Android.

Tenslotte de vraag die ons de afgelopen tijd heel vaak werd gesteld: “Gaan jullie ook (een) Androidclub doen?” Daarop kon het antwoord bij voorbaat kort zijn: “Nee!” We roepen al zeker anderhalf jaar tegen iedereen die het maar wil horen, dat we bij een volgende website willen afstappen van de naam ‘club’. Na Palmclub en iPhoneclub vonden we het wel eens tijd voor iets anders. Vandaar dat we destijds ook nooit moeite hebben gedaan om de domeinnaam Androidclub.nl te registeren (die overigens nu in handen van iemand anders is). Wij gaan op deze website vanaf nul beginnen, waarbij we hopen dat het aantal bezoekers gaandeweg zal groeien, naarmate er meer Android-toestellen op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen.

Wat willen we met Planet Android bereiken? We willen in Nederland uitgroeien tot dé autoriteit op het gebied van Android en Android-toestellen. Dat gaan we bereiken door altijd actueel te zijn, altijd grondige reviews te schrijven en altijd eerlijk en nuchter verslag te doen van de ontwikkelingen in Androidland. Net als op iPhoneclub laten we ons niet snel gek maken door geruchten. We zijn op dit moment niet de eerste en de enige Nederlandse website over Android, maar we proberen wel de beste te zijn.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's