High-end Huawei Mate 8 met metalen behuizing officieel

Gijs Ettes
26 november 2015, 9:24
1 min leestijd
High-end Huawei Mate 8 met metalen behuizing officieel

Huawei heeft zijn nieuwe vlaggenschip officieel gepresenteerd. De Huawei Mate 8 wordt aangedreven door de nieuwe Kirin 950-chip en draait standaard op Android 6.0 met Huawei`s EMUI 4.0-skin.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Huawei Mate 8

De Huawei Mate 8 komt  begin volgend jaar in China uit en zal later een wereldwijde  release krijgen. De Mate 8 is voorzien van een 6 inch-scherm met dunne bezels en een full-hd-resolutie, een metalen behuizing en Huawei`s eigen Kirin 950-chip met een octacore-processor (4 x 2,3GHz, 4 x 1,8GHz). Er is ook een coprocessor aan boord die de sensoren van het toestel aanstuurt.

huawei mate 8 release

Verder is de Huawei Mate 8 voorzien van een vingerafdrukscanner, een 16 megapixel-camera aan de achterkant en een 8 megapixel-frontcamera en 3GB RAM/32GB opslag of 4GB RAM/64GB opslag. De accu heeft een capaciteit van 4000 mAh en moet – in combinatie met het full-hd-scherm – zorgen voor een lange standbytijd.

Als gezegd draait de Huawei Mate 8 op Android 6.0 (Marshmallow) met de nieuwe EMUI 4.0-schil. EMUI is een vrij  zware Android-schil die voornamelijk visuele veranderingen doorvoert. Zo is het snelle instellingen-paneel volledig aangepast en ogen icoontjes wat ronder en kleurrijker dan normaal. Er is geen app-drawer aanwezig, maar applicaties worden allemaal op het homescherm geplaatst. Ben je niet zo’n fan van Huawei’s EMUI, dan kun je natuurlijk een andere launcher downloaden in Google Play.

Huawei Mate 8 release en prijs

De Huawei Mate 8 release vindt naar verwachting in het voorjaar van 2016 plaats. Het toestel zal een adviesprijs van rond de 580 euro krijgen voor het 64GB-model. De 32GB-versie wordt met zo’n 490 euro waarschijnlijk goedkoper. Er komt ook een duurdere versie uit met 128GB opslag.

Het laatste nieuws over Huawei

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Huawei Mate 8
Huawei Mate 8

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu