Wereldwijde verkoop van Android-toestellen groeit sneller dan iPhone

groeiVolgens de nieuwste gegevens van Strategy Analytics groeide de wereldwijde verkoop van Android-toestellen komt dit jaar uit op 900 procent. De iPhone noteert in 2009 een groeicijfer van 79%. Dat zegt Tom Kang, Senior Analyst van Strategy Analytics. Android kreeg in 2008 in de VS al een voet aan de grond en dat zal in 2009 doorzetten in Europa en Azië. Dat Android sneller groeit dan de iPhone is niet echt een eerlijke vergelijking: als je vanaf het nulpunt komt, is het makkelijk om driecijferige groeipercentages te noteren. Strategy Analytics denkt dat het succes te danken is aan de gezonde ondersteuning van Android onder operators, verkopers en ontwikkelaars.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Licenties voor Android zijn goedkoop, de semi-open structuur van Google spreekt bedrijven zoals HTC, Motorola en Samsung aan en volgens Strategy Analytics bevindt Android zich in een goede positie om de komende twee tot drie jaar in de top van de smartphoneaanbieders mee te spelen.

Via: Cellular News

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.