WhatsApp groeit maar door: 800 miljoen actieve gebruikers

Wouter Nijsen
18 april 2015, 11:22
1 min leestijd
WhatsApp groeit maar door: 800 miljoen actieve gebruikers

Er lijkt geen einde te komen aan de populariteit van WhatsApp. De berichten-app wordt nu maandelijks door 800 miljoen mensen gebruikt.  Dit is een flinke groei ten opzichte van januari.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp actieve gebruikers

WhatsApp CEO Jan Koum maakt op Facebook bekend dat het aantal maandelijkse gebruikers nu op 800 miljoen staat. Hierbij gaat het om actieve gebruikers, en worden mensen die zich wel geregistreerd hebben maar de dienst niet gebruiken, buiten beschouwing gelaten.

WhatsApp actieve gebruikers

Het gebruikersaantal van WhatsApp is ten opzichte van januari met 100 miljoen gestegen en er wordt verwacht dat de dienst eind dit jaar de mijlpaal van 1 miljard actieve gebruikers zal behalen.

Ontwikkelingen rondom WhatsApp

Tevens werd gisteren dat de Europese Commissie volgend jaar nieuwe telecomregels wil invoeren. Dit heeft waarschijnlijk gevolgen voor WhatsApp, want de EU wilt de chat-app gaan meetellen. Hiermee moet de concurrentiestrijd tussen de diverse providers eerlijker gemaakt worden.

whatsapp bellen

Verder zijn er de afgelopen maanden diverse vernieuwingen in WhatsApp doorgevoerd. Zo werd er een webversie geïntroduceerd, die mensen kunnen gebruiken door met hun toestel een qr-code te scannen. Daarnaast werd eind maart de WhatsApp belfunctie voor iedereen uitgerold, waarmee je via VoIP gratis met iemand een gesprek voert.

Tot slot werd deze week WhatsApp in Material Design gegoten. De app heeft voortaan een frissere look, nieuwe kleuren en iconen en de indeling werd iets aangepast.

Lees het  laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu