Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp blijft Android-versie uit 2010 nog jaren ondersteunen

Thomas Haenen
21 juni 2017, 10:21
1 min leestijd
WhatsApp blijft Android-versie uit 2010 nog jaren ondersteunen

Heb je een hele, hele oude Android-smartphone? Dan kun je nog jaren van WhatsApp gebruik blijven maken. De berichtendienst verlengt ondersteuning voor Android 2.3 tot 2020.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Android 2.3-ondersteuning verlengd

WhatsApp blijft nog zeker tot 1 februari 2020 werken op smartphones met Android 2.3 (Gingerbread), zo heeft de ontwikkelaar laten weten. Dat is opmerkelijk, want het bedrijf schrapte vorig jaar nog de ondersteuning voor Android 2.1 en 2.2. De verwachting was dat 2.3 dit jaar zou volgen, maar de ondersteuning is nu met ruim drie jaar verlengd.

Daarmee biedt WhatsApp betere ondersteuning dan de meeste ontwikkelaars. Veel apps vereisen minimaal Android 4.0, of zelfs nieuwere versies van Googles mobiele besturingssysteem. Elke versie van Android introduceert nieuwe features en nieuwe opties voor ontwikkelaars, waardoor sommige apps alleen mogelijk zijn met recentere software.

WhatsApp Android 2.3-ondersteuning

De kans bestaat dat sommige recentere WhatsApp-features niet op oude Android-toestellen werken, maar de basisfunctionaliteit van de berichtendienst blijft intact. WhatsApp raadt gebruikers wel aan om over te stappen naar nieuwere smartphones als ze toegang willen tot de nieuwste functies.

Android 2.3: ruim zes jaar oud

Google geeft maandelijks distributiecijfers van Android vrij. Daaruit blijkt dat Android 2.3 nu al nauwelijks gebruikt wordt. Begin juni was de software op slechts 0,8 procent van alle Android-smartphones te vinden. Als WhatsApp zijn ondersteuning over drie jaar stopt, is vermoedelijk zelfs dat beperkte marktaandeel vrijwel volledig verdwenen.

Android 2.3 (Gingerbread) werd in 2010 geïntroduceerd en was een belangrijke stap voor het besturingssysteem. De update voerde veel verbeteringen door op de achtergrond om software sneller en soepeler te laten lopen. Ook werd de interface flink onder handen genomen om deze gebruiksvriendelijker te maken.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu