De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp gaat geen apps van derden toelaten

Redactie
27 maart 2015, 16:11
1 min leestijd
WhatsApp gaat geen apps van derden toelaten

WhatsApp gaat zijn netwerk niet openstellen voor apps van derden. Ontwikkelaars krijgen geen toegang tot een WhatsApp-api om hun apps te laten werken met het chatplatform.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-api komt er niet

Dat heeft mede-oprichter Brian Acton van WhatsApp laten weten tijdens de F8-conferentie van Facebook in San Francisco. Op een vraag vanuit het publiek, dat grotendeels uit app-ontwikkelaars bestond, liet Acton weten begrip te hebben voor het verzoek om een WhatsApp-api. “Ik snap jullie punt. Regelmatig ontvang ik verzoeken van mensen die het WhatsApp-platform bijvoorbeeld willen gebruiken voor de communicatie binnen hun bedrijf.”

whatsapp-api
Apps van derden zoals WhatsApp+ mogen niet gebruikmaken van het netwerk van WhatsApp.

Ondanks dat is WhatsApp volgens Acton niet van plan om derden toegang te geven tot het netwerk van de chatdienst. Eerder dit jaar werd apps van derde partijen als WhatsApp+  al de toegang tot het netwerk ontzegd.

De reden voor de blokkade is dat WhatsApp naar eigen zeggen niet de betrouwbaarheid van andere apps kan checken. Gebruikers die WhatsApp+ toch gebruiken, worden geband en krijgen een melding te zien met het verzoek om de normale versie van WhatsApp te downloaden. Als ze die installeren, kunnen ze wel weer berichten versturen.

Voorlopig zul je dus alleen gebruik kunnen maken van de officiële applicatie van WhatsApp. De laatste versie download je via onderstaande link.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Mashable
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu