De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Belfunctie WhatsApp beschikbaar (update: nu voor iedereen)

Redactie
25 maart 2015, 9:42
2 min leestijd
Belfunctie WhatsApp beschikbaar (update: nu voor iedereen)

Het is nu mogelijk om te bellen met  WhatsApp. Het bedrijf heeft de bètatest voor de belfunctie opnieuw geactiveerd en voor meer mensen beschikbaar gemaakt.

Lees verder na de advertentie.

Telefoneren  met WhatsApp gaat via de internetverbinding van je smartphone. Je verbruikt dus geen belminuten, maar megabytes. Bij een 3G- en 4G-verbinding is de gesprekskwaliteit goed, zo blijkt uit testen van Android Planet. Een wifi-verbinding wordt echter aangeraden voor de beste kwaliteit. Daarnaast bellen gebruikers via een wifi-verbinding ook zonder hun belminuten of databundel te verbruiken.

Update: sinds 31 maart is de WhatsApp belfunctie voor iedereen met de laatste versie van de chat-app beschikbaar. Het is dus niet meer nodig dat bestaande gebruikers je bellen om de functie te krijgen.  Je krijgt de belfunctie door de laatste versie van de Android-app te installeren.  Deze kun je hier als APK-bestand installeren. Lees ook  je hoe je APK-bestanden kunt installeren op je Android-toestel.

WhatsApp belfunctie: zo krijg je ‘m

Op de screenshots hieronder is te zien hoe de WhatsApp belfunctie er  precies uitziet. Ook opvallend is de vernieuwde interface van de app, waarbij bovenin geschakeld kan worden tussen de belfunctie en de reguliere gesprekken in WhatsApp. Onder het tabblad ‘oproepen’ kun je al je oproepen zien en bij contacten met een recente Android-versie van WhatsApp verschijnt automatisch een bel-icoontje.

Op technologieforum XDA zijn eerder verschillende topics geopend met mensen die anderen bellen. Een voorbeeld hiervan is dit topic, waar je een e-mail met je internationale 06-nummer naar het betreffende e-mailadres  kunt sturen. De persoon belt je dan spoedig. Als je wordt gebeld, neem dan op en wacht enkele seconden. Nadat het gesprek is beëindigd, is de belfunctie voor jouw WhatsApp automatisch geactiveerd. Jij hebt dan weer de mogelijkheid om anderen te bellen en de WhatsApp belfunctie bij hen te activeren. Het is ook mogelijk om hier een invite te vragen.

Lees het laatste WhatsApp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu