WhatsApp test chats met berichten die automatisch verdwijnen

Rens Blom
2 oktober 2019, 10:44
1 min leestijd
WhatsApp test chats met berichten die automatisch verdwijnen

WhatsApp test het automatisch laten verdwijnen van berichten in een groepsapp, zo blijkt uit informatie van een betrouwbare bron. Het is nog onduidelijk wanneer de feature beschikbaar komt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-berichten verdwijnen straks

De ontwikkeling verkeert namelijk nog in een hele vroege fase, schrijft WABetaInfo. Deze website publiceert vaak als eerste over nieuwe features voor WhatsApp. Een deel van de gebruikers vraagt al lang om berichten die na een vooraf ingestelde tijd vanzelf verdwijnen. Concurrerende chat-apps als Snapchat bieden die functie al langer aan.

De nieuwste WhatsApp-bèta experimenteert hier ook mee. Op onderstaande screenshots van WABetaInfo is te zien dat een groepsgesprek berichten automatisch kan verwijderen. Dat gebeurt na vijf seconden of een uur. Volgens de bron zie je daarna niet dat een appje weg is, iets dat nu wel het geval is als iemand zijn bericht bewust verwijdert.

Testen kan nog even duren

De verdwijnende berichten-functie is op dit moment beschikbaar voor een handvol bètatesters. Dat is logisch, want er moet nog veel aan gesleuteld worden. Naar verwachting voegt WhatsApp de komende tijd meer mogelijkheden toe, bijvoorbeeld extra tijden waarna berichten worden verwijderd. Daarnaast werkt de verwijder-functie nu alleen in groepsapps, maar is het aannemelijk dat hij later ook naar privégesprekken komt.

WhatsApp staat erom bekend nieuwe features in het geheim te testen, en dat kan weken tot maanden duren. Zo verschenen er in maart al screenshots van de WhatsApp dark mode, maar is deze vernieuwing nog steeds niet beschikbaar.

Kijk jij uit naar automatisch verdwijnende WhatsApp-berichten, of vind je het huidige chatten fijner? Laat het weten in de reacties onder dit artikel!

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WAbetainfo
Bronnen afbeeldingen: WABetaInfo, WABetaInfo, WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu