WhatsApp Beta voegt Voicemail-ondersteuning toe

Thomas Haenen
21 juli 2016, 9:13
1 min leestijd
WhatsApp Beta voegt Voicemail-ondersteuning toe

De nieuwste WhatsApp Beta biedt ondersteuning voor voicemail. De feature werd eind vorig jaar al beloofd maar is nu pas geïmplementeerd.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Beta voicemail

Probeer je in de toekomst iemand te bellen via WhatsApp, maar neemt diegene niet op, dan verschijnt er een optie voor gesproken berichten in beeld. Zo kun je een voicemail achterlaten voor vrienden of familie die even niet beschikbaar zijn. De opgenomen voicemail wordt vervolgens als audiobestand verstuurd naar het andere contact.

whatsapp-voicemail

Mocht je geen voicemail achter willen laten, dan kun je ook kiezen voor de ‘Terugbellen’-optie om direct nog een keer een oproep te beginnen. Ook is er een optie om het gesprek te annuleren en terug te gaan naar je contactenlijst.

De functie is beschikbaar in de nieuwste WhatsApp Beta met versienummer 2.12.189. Vervolgens zal deze vermoedelijk binnen enkele weken worden uitgerold naar de gewone versie van WhatsApp voor Android. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je ook direct met WhatsApp Beta Voicemail aan de slag. Download daarvoor het apk-bestand via deze website, en volg vervolgens deze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android.

Nieuwe functies WhatsApp

WhatsApp voegde ruim een jaar geleden een belfunctie toe aan zijn app, zodat de dienst niet alleen gebruikt kan worden om gratis berichten te versturen maar ook voor kosteloze telefoongesprekken. Ontwikkelaars van de app beloofden destijds dat er snel een optie voor voicemail toegevoegd zou worden, maar die liet uiteindelijk geruime tijd op zich wachten.

Videobellen is waarschijnlijk de volgende grote nieuwe feature voor WhatsApp. Geruchten dat WhatsApp ondersteuning voor videobellen gaat toevoegen zoemen al een tijdje rond, en verschillende uitgelekte screenshots lijken die geruchten te bevestigen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu