Deze 4 functies zitten in WhatsApp voor bedrijven

Thomas Haenen
9 oktober 2017, 11:13
2 min leestijd
Deze 4 functies zitten in WhatsApp voor bedrijven

Berichtendienst WhatsApp is binnenkort ook beschikbaar voor bedrijven. Er worden verschillende aanpassingen gemaakt voor de zakelijke markt, zo blijkt uit een gelekte versie.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Business-functies

Steeds meer bedrijven gebruiken WhatsApp om ondersteuning te bieden. Dat vereist op dit moment nog aardig wat gedoe, omdat de berichtendienst voornamelijk voor persoonlijk gebruik is bedoeld. Eerder dit jaar werd daarom WhatsApp Business aangekondigd, een variant voor de zakelijke markt. Een bètaversie daarvan is op dit moment beschikbaar voor een selecte groep gebruikers, en biedt een blik op de nieuwe features.

1. Ondersteuning voor vaste nummers

Een ondernemer die een WhatsApp-account opzet, heeft doorgaans geen behoefte om zijn eigen 06-nummer daaraan te koppelen. WhatsApp Business biedt daarom ondersteuning voor vaste nummers. Tevens heeft de dienst zijn eigen app, dus kun je hem náást je persoonlijke WhatsApp blijven gebruiken. Zo is het overzicht van binnenkomende berichten niet een opstapeling van zakelijk en privé.

2. Zakelijk profiel

Bedrijven krijgen andere profielopties dan gewone gebruikers. Zo kunnen ze een beschrijving van hun bedrijf toevoegen, een mailadres en een website. Ook kun je aangeven in welke categorie je bedrijf valt. Na het invullen van je informatie wordt door WhatsApp handmatig geverifieerd of dit klopt. Zo wordt voorkomen dat je je voor kan doen als andere bedrijven.

3. Statistieken

WhatsApp Business toont een handjevol statistieken over hoe de app tot nu toe gebruikt is. Op dit moment krijgen gebruikers alleen te zien hoeveel berichten er verzonden, bezorgd en gelezen zijn. Andere zakelijke berichtendiensten geven vaak ook informatie weer over hoe snel je doorgaans reageert en wat het reactiepercentage is. Vermoedelijk voegt WhatsApp die cijfers later toe.

4. Automatisch bericht bij afwezigheid

Bedrijven zijn vaak niet 24/7 beschikbaar, omdat ondernemers ook wel eens moeten slapen. WhatsApp Business laat ze een automatisch bericht instellen bij afwezigheid. Gebruikers kunnen instellen dat ze automatisch afwezig zijn op vaste momenten van de dag (zoals ‘s nachts), of de chat-app tijdelijk op afwezig zetten. Vervolgens kun je een bericht instellen dat automatisch wordt gestuurd naar gebruikers die je toch proberen te bereiken.

Op dit moment is WhatsApp Business slechts beschikbaar voor een kleine groep gebruikers. De verwachting is dat de dienst vanaf volgend jaar beschikbaar is voor iedereen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu