De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Waarvoor ga jij WhatsApp Communities gebruiken? (Poll)

Tim Ligterink
4 november 2022, 9:36
2 min leestijd
Waarvoor ga jij WhatsApp Communities gebruiken? (Poll)

De meestgebruikte berichten-app in Nederland heeft wat nieuwe functies gekregen. Zo kun je groepen nu verdelen in ‘Communities’ en nog meer. We leggen je uit wat het inhoudt en willen weten waarvoor jij dit gaat gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Communities-functie rolt nu uit

Meta – het moederbedrijf van WhatsApp – voegt een aantal nieuwe functies toe aan haar populaire berichten-app. Met de nieuwste Communities-update wordt het voor grote gemeenschappen makkelijker om meerdere chats overzichtelijk te houden.

Meerdere groepsgesprekken kunnen onder één Community vallen. Beheerders van de Community kunnen daardoor een bericht sturen naar meerdere groepen tegelijkertijd. Als deelnemer schakel je gemakkelijk tussen de verschillende chats en zo bespreek je alleen wat relevant is voor de juiste mensen.

whatsapp communities 2

Er zijn ook een handvol nieuwe chat-functies toegevoegd. Zo kunnen groepen nu uit maximaal 1024 deelnemers bestaan, kun je videobellen met maximaal 32 mensen tegelijk en deel je tot 2GB aan bestanden. In een Communities-groepsgesprek is het nu ook mogelijk om meningen te peilen door een poll te versturen.

Poll: waarvoor gebruik jij WhatsApp Communities?

Over polls gesproken, wij zijn benieuwd naar jouw mening. Zie jij Communities al voor je en ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de poll hieronder.

Recente WhatsApp-updates

De Communities-functie is niet de enige update die WhatsApp onlangs heeft uitgebracht. De afgelopen maanden schreven we namelijk al vaker over nieuwe functies van de chat-app.

Zo kun je bijvoorbeeld je online-status uitschakelen, zodat niet iedereen ziet dat jij op WhatsApp zit. Weten hoe je dat doet? Lees dan ons handige tip-artikel. Daarin leggen we je stap voor stap uit hoe jij je online-status verbergt.

De WhatsApp-tips houden daar niet bij op, want we leggen ook uitgebreid uit hoe je WhatsApp-gesprekken voor altijd dempt, hoe je een afbeelding stuurt die maar eenmalig te bekijken is en hoe je WhatsApp op twee smartphones tegelijk gebruikt. Met onze tips haal je alles uit WhatsApp!

Hier vind je het laatste WhatsApp-nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu