De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet de WhatsApp nachtmodus er straks uit: eerste screenshots van de bèta

Thomas Haenen
27 maart 2019, 10:34
1 min leestijd
Zo ziet de WhatsApp nachtmodus er straks uit: eerste screenshots van de bèta

In de nieuwste bètaversie is eindelijk een WhatsApp dark mode ontdekt. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars van de berichtendienst hard werken aan deze nachtmodus voor een release in een toekomstige update.

WhatsApp dark mode zichtbaar in screenshots

De nieuwste versie van de WhatsApp-bèta voor Android beschikt over een nachtmodus, zo ontdekte WABetaInfo. De optie is beschikbaar in versie 2.19.82, alleen voor een select groepje testers. Het is dus nog niet mogelijk deze optie te activeren in de huidige WhatsApp-versie die voor iedereen beschikbaar is.

Vooralsnog kent deze WhatsApp dark mode dan ook enkele stevige beperkingen. Zo zijn alleen de instellingen beschikbaar met het aangepaste design. De gesprekken en het hoofdmenu worden nog wel in ‘dagkleuren’ geopend. Open je de instelingen, dan zijn de bruine en groene achtergronden echter vervangen door witte tekst en groene icoontjes op een zwarte achtergrond. Ook alle submenu’s zijn klaar voor de nieuwe nachtmodus.

Opvallend genoeg zijn achtergronden in de nachtmodus niet pikdonker, maar zijn ze donkergrijs gekleurd. Dat klinkt als een klein verschil, maar heeft mogelijk een flink effect op de accuduur. Bij smartphones met een oled-scherm, zoals de Huawei P30 en Samsung Galaxy S10, gebruikt zwart beeld namelijk geen stroom. Met deze beeldtechnologie worden individuele pixels uitgeschakeld als ze zwart zijn. Met donkergrijs beeld blijven ze echter wel aan staan.

Verdere planning onbekend

Het ontwikkelteam experimenteert wel vaker met nieuwe functies. Verloopt zo’n test goed, dan duikt de functie enkele weken tot maanden daarna op in de gewone versie van de app. Hoe lang de bèta precies duurt, is onbekend. Als alles meezit is de WhatsApp dark mode ergens later dit jaar beschikbaar voor alle Android-smartphones.

Lees meer nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu