De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

WhatsApp lanceert desktop-app: zo gebruik je ‘m

Wouter Nijsen
11 mei 2016, 7:31
2 min leestijd
WhatsApp lanceert desktop-app: zo gebruik je ‘m

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is het zover: WhatsApp heeft een officiële desktop-app gelanceerd. Voor de app heb je nog wel je smartphone nodig.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp desktop-app: zo gebruik je ‘m

Voorheen was het alleen mogelijk om WhatsApp op een computer te gebruiken via WhatsApp Web. De nieuwe desktop-app brengt een volwaardige WhatsApp-ervaring naar je pc of Mac, al heb je nog wel je smartphone nodig om in te loggen. De desktop-app is via deze link beschikbaar voor Windows 8 en hoger en OS X 10.9 en hoger.

whatsapp desktop-app

Heb je de applicatie geïnstalleerd, dan log je in door met de mobiele app een qr-code in te scannen. Dit doe je door de app te openen, op de drie puntjes rechtsboven te tikken en op `WhatsApp Web` te drukken. Je smartphone moet verbonden zijn met het internet om de desktop-app te kunnen gebruiken. Dit zorgt er helaas voor dat er energie op je telefoon  wordt verbruikt, terwijl de desktop-app van concurrent Telegram  bijvoorbeeld via de cloud werkt.

whatsapp desktop-app

Heb je de code gescand, dan krijg je al je conversaties te zien, met daarboven een balk om naar een chatgesprek te zoeken of er eentje te starten. Het is ook mogelijk om een nieuw groepsgesprek te beginnen, je profiel of status aan te passen en gearchiveerde gesprekken te bekijken. In de instellingen kun je de meldingen van de WhatsApp desktop-app in- of uitschakelen. Je krijgt een notificatie als je een nieuw berichtje ontvangt, en kunt ook toetsenbordcombinaties gebruiken om een specifieke actie op te roepen. Het is ook mogelijk om emoji via de desktop-app te versturen.

Meer over WhatsApp

Eerder doken er al aanwijzingen op van een volwaardige desktop-app van WhatsApp. Een aantal jaar geleden liet WhatsApp-ceo Jan Koum zich al voorzichtig uit over een desktop-applicatie, en gaf toen aan dat deze er `waarschijnlijk niet zou komen`.

Onlangs voerde WhatsApp end-to-end-encryptie door voor alle communicatie via de app. Dit zorgt ervoor dat je gesprekken veiliger zijn, doordat alleen jij en de ontvanger je berichten kunnen lezen. WhatsApp kan niet meekijken en informatie ook niet doorspelen naar de overheid of andere instanties, als zij hiernaar vragen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu