De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

WhatsApp werkt mogelijk aan desktop-apps voor Windows en Mac

Wouter Nijsen
2 mei 2016, 9:01
2 min leestijd
WhatsApp werkt mogelijk aan desktop-apps voor Windows en Mac

We hebben er lang op moeten wachten, maar mogelijk kunnen we binnenkort eindelijk via een native desktop-app op onze computer met WhatsApp chatten.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp desktop

WhatsApp werkt mogelijk al een volwaardige desktop-app voor Windows en Mac, zo blijkt uit informatie uit het vertaalsysteem van WhatsApp. Op onderstaande screenshots, die zijn gepubliceerd door het Twitter-account WABetaInfo, zijn diverse regels te zien die duiden op een desktop-app van de chatdienst. Ook zouden er aanwijzingen voor een downloadknop in de mobiele apps van WhatsApp zijn gevonden.

whatsapp desktop

WhatsApp heeft zich nog niet uitgelaten over een eventuele desktop-app en de verwachting is dat het nog enkele maanden duurt voordat de applicatie daadwerkelijk verschijnt. Het bedrijf zou in ieder geval relatief laat zijn met een desktop-app. Concurrent Telegram biedt gebruikers al tijden een volwaardige applicatie op de pc en Mac, terwijl WhatsApp alleen een webversie biedt, waar lang niet alle gebruikers even tevreden mee zijn. Het is nog onduidelijk hoe de desktop-app van WhatsApp er uit komt te zien.

Zo gebruik je WhatsApp nu op je pc

Als gezegd is het al mogelijk om WhatsApp op een pc of Mac te gebruiken via WhatsApp Web. De webversie is beschikbaar via web.whatsapp.com, waar gebruikers een qr-code met de app moeten inscannen om in te loggen. De qr-code koppelt de webversie aan jouw telefoonnummer, aangezien WhatsApp niet werkt met gebruikersnamen of wachtwoorden.

WhatsApp lijkt de komende tijd meer nieuwe functies toe te voegen. Zo zou de chatdienst een volwaardige voicemailfunctie krijgen, en gebruikers bestanden als zip laten verpakken om ze vervolgens te versturen. Ook wordt de komst van een videobelfunctie steeds aannemelijk, al is het nog onduidelijk wanneer deze feature beschikbaar komt. Begin april maakte WhatsApp gesprekken extra veilig door end-to-end-encryptie voor alle communicatie in te voeren. Hierdoor kunnen alleen jij en de ontvanger een bericht lezen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu