De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘WhatsApp krijgt binnenkort eindelijk een donkere modus’

Erwin Vogelaar
16 september 2018, 10:05
2 min leestijd
‘WhatsApp krijgt binnenkort eindelijk een donkere modus’

Een donkere modus in WhatsApp is op komst. Het is nog niet duidelijk wanneer deze update uitrolt, maar er wordt aan gewerkt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp donkere modus op komst

Het lijkt er op dat WhatsApp een donkere modus krijgt. Uit de nieuwste versie van de app blijkt in ieder geval dat aan deze functie wordt gewerkt. Website WABetaInfo is hier achtergekomen. Deze website duikt regelmatig in de code van nieuwe bètaversies van WhatsApp om te zien wat er is veranderd.

“Ik ben blij om exclusief het goede nieuws te geven: WhatsApp werkt eindelijk aan een donkere modus! Het is een droom”, schrijft WABetaInfo op Twitter. Bij de tweet schrijft de website wel dat we nog even geduld moeten hebben.

whatsapp donkere modus

De donkere modus zit op dit moment dus nog niet in de bètaversie van WhatsApp, maar in recente updates van de app zijn wel een hoop geheime referenties naar de modus te vinden.

Met een donkere modus kun je met een druk op de knop de kleuren van WhatsApp aanpassen zodat de app beter te gebruiken is in het donker. Alle lichte elementen worden dan donker gemaakt, zodat je scherm niet zo helder in je ogen schijnt. Apps zoals Twitter, YouTube en berichten-app Telegram hebben ook een donkere modus.

De donkere modus van WhatsApp wordt waarschijnlijk eerst uitgerold in de bètaversie van de app en daarna pas in de stabiele versie. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend.

Schrijf je in voor bètaversies in Google Play

Je inschrijven voor bètaversies van apps in Googles digitale winkel is makkelijk. Doe je dit, dan krijg je als eerste nieuwe functies. Wel kunnen deze functies nog wat instabiel zijn. Het installeren van bèta-apps is dus een risico dat je neemt. Leer hoe jij jezelf kunt aanmelden voor bèta-apps (zoals WhatsApp) in de Play Store.

Lees meer over WhatsApp

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu