WhatsApp voegt binnenkort gezichtsvergrendeling toe: appjes beveiligen met je gezicht

Michel van 't Klaphek
23 oktober 2020, 9:06
2 min leestijd
WhatsApp voegt binnenkort gezichtsvergrendeling toe: appjes beveiligen met je gezicht

WhatsApp vergrendelen met je gezicht: het kan binnenkort. De populaire chat-app gaat gezichtsvergrendeling namelijk toevoegen aan de mogelijkheid om te vergrendelen met je vingerafdruk. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe beveiligingsoptie uitrolt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gezichtsvergrendeling op komst

Dit werd ontdekt door WABetaInfo, een website die regelmatig in nieuwe versies van WhatsApp duikt en zo als eerste weet welke functies eraan zitten te komen. Deze nieuwe feature is een toevoeging op de mogelijkheid om de chat-app met een vingerafdruk te vergrendelen.

Heeft je telefoon geen vingerafdrukscanner, maar beschikt ‘ie wel over een nauwkeurige sensor om je gezicht te herkennen? Dan kun je in de toekomst je gezicht gebruiken als identificatiemethode.

WhatsApp - vingerafdrukvergrendeling

Hierbij kun je aangeven na hoeveel tijd WhatsApp ‘op slot’ gaat: direct, na 1 minuut of na een halfuur. Zodra de tijd verstreken is, moet je de chat-app weer ontgrendelen (met je gezicht) om berichten te kunnen inzien en versturen.

De nieuwe functie gaat overigens niet “gezichtsvergrendeling” heten, maar krijgt een meer algemene naam: Biometrische vergrendeling. Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer WhatsApp gezichtsvergrendeling definitief aan de app gaat toevoegen.

Vingerafdruk instellen

Wil je WhatsApp beveiligen met je vingerafdruk? Dat kan. Open hiervoor eerst de populaire chat-app, ga naar ‘Instellingen’ en kies ‘Account’. Ga vervolgens naar ‘Privacy’ en kies hier de onderste optie: ‘Vingerafdrukvergrendeling’. Vervolgens schuif je het vinkje rechtsboven de andere kant op en wordt de vergrendeling actief.

Focus op veiligheid

WhatsApp werkt momenteel aan een hoop nieuwe beveiligingsopties. Het lijkt er bijvoorbeeld op dat ook WhatsApp Web, waarmee je op je computer berichten kunt lezen en versturen, binnenkort met een vingerafdruk te beveiligen is.

Verder werkt de immens populaire chat-app aan een mogelijkheid om media (zoals foto’s en video’s) automatisch te laten verdwijnen. Op die manier heb je minder kans dat mogelijk gevoelig beeldmateriaal blijft rondzwerven.

Het laatste nieuws over WhatsApp:

Bron: WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu