‘WhatsApp integreert Google Drive voor opslaan back-ups’

Wouter Nijsen
25 maart 2015, 20:22
1 min leestijd
‘WhatsApp integreert Google Drive voor opslaan back-ups’

WhatsApp is bezig om Google Drive in haar  app  te integreren. Hiermee kunnen gebruikers gemakkelijk een back-up van de chat-app maken en deze uploaden naar de clouddienst van Google.  

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Google Drive-integratie

WhatsApp heeft nieuwe zinnen toegevoegd aan haar openbare vertaalsysteem en daaruit blijkt dat de populaire chat-app binnenkort Google Drive-integratie krijgt. Google Drive wordt gebruikt om gegevens vanuit WhatsApp, zoals de gespreksgeschiedenis, foto`s en  video`s op te slaan  naar de clouddienst. Hierdoor gaan er geen belangrijke gegevens verloren, wanneer je bijvoorbeeld (noodgedwongen) van Android-toestel switcht.

WhatsApp Google Drive

Gemaakte back-ups moeten gemakkelijk vanuit Google Drive op een Android-toestel te herstellen zijn. Het is echter nog onduidelijk wanneer de Google Drive-integratie van  WhatsApp beschikbaar wordt gemaakt voor alle gebruikers. Wel is het momenteel mogelijk om lokaal een back-up van de chat-app  op te slaan, al is deze functie nogal beperkt.

Meer over WhatsApp

Recentelijk werd ook de WhatsApp belfunctie  uitgerold. Deze wordt  beschikbaar wanneer je de laatste versie van WhatsApp  op je Android hebt geïnstalleerd. Daarnaast moet je gebeld worden door iemand die de belfunctie al heeft geactiveerd, voordat jij ‘m kunt gebruiken.

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu