De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

WhatsApp binnen enkele weken volledig gratis te gebruiken

Gijs Ettes
18 januari 2016, 12:29
1 min leestijd
WhatsApp binnen enkele weken volledig gratis te gebruiken

Binnen een aantal weken kan iedereen WhatsApp gratis gebruiken. De chatdienst werkte voorheen met betaalde abonnementen, al werden die doorgaans na het eerste jaar gratis verlengd.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gratis voor iedereen

Volgens oprichter Jan Koum is WhatsApp nu écht gratis geworden omdat het bedrijf niet wil dat `mensen verstoken blijven van communicatie vanwege problemen met hun creditcard`. WhatsApp wil geld gaan verdienen door bedrijven te laten betalen voor communicatie met hun klanten. Mogelijk krijgen zij tegen betaling meer mogelijkheden om met grote groepen in contact te komen. Momenteel gebruiken  al diverse (Nederlandse) bedrijven WhatsApp  voor hun klantcontact.

Voor gebruikers was het voorheen zo dat ze na een proefperiode van één jaar moesten betalen voor WhatsApp, al werd deze `regel` niet strak nageleefd. Vaak werd het abonnement gratis verlengd omdat veel gebruikers niet beschikten over een creditcard om dit te verlengen. Vanaf nu is er dus eindelijk duidelijkheid: WhatsApp is gratis voor (bijna) iedereen. In Nederland staatde app naar verluidt op 10 miljoen smartphones geïnstalleerd.

Tijdens de Duitse technologieconferentie DLD, waar Koum zijn uitspraken  deed, wilde hij niet duidelijk reageren op de vraag of WhatsApp binnen kort ook de mogelijkheid krijgt om te videobellen. Ondersteuning voor VoIP-bellen heeft de applicatie al wel.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu