De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp meest populaire app in Nederland, ook Snapchat groeit

Gijs Ettes
19 januari 2015, 12:30
2 min leestijd
WhatsApp meest populaire app in Nederland, ook Snapchat groeit

Het gebruik van WhatsApp in Nederland blijft groeien. Volgens Telecompaper hebben inmiddels 9,4 miljoen Nederlanders de app op hun telefoon staan. Ook Snapchat stijgt in populariteit.

Lees verder na de advertentie.

Gebruik WhatsApp, Snapchat en Skype groeit

whatsapp in nederland snapchat

Het aantal gebruikers van Snapchat, waarmee je foto’s en chats verstuurd die slechts korte tijd zichtbaar zijn, verdubbelde in één jaar tijd tot maar liefst 1,5 miljoen. In december 2013 maakten nog zo’n 670.000 Nederlanders gebruik van de app. Ook Skype doet het goed, al steeg het aantal gebruikers van die app met 14 procent minder hard. In december 2014 maakten in totaal 2,9 miljoen smartphonebezitters gebruik van de app, zo berekende Telecompaper. Het actieve gebruik neemt  ook toe: een jaar geleden werd er gemiddeld vier keer per maand gebeld met Skype en nu is dat gestegen tot vijf maal.

WhatsApp is met een installed base van 9,4 miljoen de populairste applicatie in Nederland. Ook wereldwijd is de chat-app populair. Eerder deze maand maakte voormalig WhatsApp-ceo Jan Koum bekend dat de app maandelijks 700 miljoen actieve gebruikers heeft. Die zijn goed voor 30 miljard verstuurde berichten per maand. Begin 2014 lag het aantal actieve gebruikers nog rond de 450 miljoen.

Meer functies voor WhatsApp

whatsapp-gebruikers

Volgens Koum  kunnen we in 2015 de nodige vernieuwingen verwachten, waaronder wellicht een ingebouwde belfunctie. Daar zijn de afgelopen maanden in ieder geval al de nodige geruchten over de revue gepasseerd.

Ook komt er mogelijk later dit jaar een webversie die het mogelijk maakt om WhatsApp via een browser op je pc of Mac te benaderen.

Sinds afgelopen november kent WhatsApp standaard end-to-end-encryptie voor berichten die je verstuurt, waardoor de inhoud alleen voor de ontvanger zichtbaar is. WhatsApp heeft samengewerkt met Open Whisper Systems om de encryptietechnologie te ontwikkelen en in de onlineberichtendienst te integreren. De concurrerende dienst Telegram biedt een soortgelijke end-to-end-encryptie al langer aan, al moet je die wel zelf inschakelen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu