WhatsApp op 11,2 miljoen Nederlandse smartphones

Gijs Ettes
25 maart 2016, 13:00
2 min leestijd
WhatsApp op 11,2 miljoen Nederlandse smartphones

WhatsApp is anno 2016 op praktisch alle smartphones in Nederland te vinden. De app staat op 92 procent van de smartphones geïnstalleerd, wat neerkomt op circa 11,2 miljoen toestellen.

Lees verder na de advertentie.

Aantal WhatsApp installaties neemt toe

Het aantal WhatsApp installaties in Nederland neemt nog steeds toe, zo meldt Telecompaper. Inmiddels is de chat-app te vinden op 92 procent van alle Nederlandse smartphones. Ter vergelijking: een jaar geleden lag dat percentage nog op 87 procent. Sowieso neemt de populariteit van bel- en chat-apps toe in ons land. De top 3, waartoe ook Facebook en Facebook Messenger behoren, noteerde het afgelopen jaar een stabiele groei wat betreft installaties op smartphones.

Facebook Messenger staat inmiddels op 57 procent van de Nederlandse smartphones geïnstalleerd, wat neerkomt op circa 7 miljoen toestellen. De algemene Facebook-app is op 74 procent van alle smartphones te vinden, wat neerkomt op ongeveer 9 miljoen toestellen.

De nieuwste editie van het Dutch Apps Market-rapport van Telecompaper laat verder zien dat Facebook-apps (en dan met name Messenger) populair zijn onder vrouwen. De Android-gerelateerde apps Google Hangouts en Google+ worden juist vaker gebruikt door mannen. Verder staan de apps van Facebook vaker geïnstalleerd op iPhones dan op Samsung-smartphones.

Muziek-apps populairder

Telecompaper meldt ook dat muziek-apps aan populariteit winnen in ons land. Het rapport meldt dat steeds meer Nederlanders één of meerdere muziek-apps hebben geïnstalleerd. In februari had bijna de helft van de Nederlandse smartphone-gebruikers een muziek-app geïnstalleerd. Een jaar eerder bedroeg dit percentage nog 41 procent.

Verder zijn muziek-apps populairder bij mannen en veelgebruikt onder jongeren. Het gemiddelde gebruik van de app zou liggen op 16 dagen per maand. Ondanks een stijging van het aantal installaties ligt het gemiddelde gebruik echter lager dan vorig jaar, wat mogelijk komt doordat nieuwe gebruikers de muziek-apps  minder vaak gebruiken dan consumenten die ze  al een tijdje gebruiken.

Het Dutch Apps Market-rapport wordt maandelijks gepubliceerd en bevat data van 1750 Nederlandse consumenten, die worden ondervraagd in het Telecompaper Consumer Panel.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: Telecompaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu