WhatsApp-update schakelt voorvertoning bij nieuwe berichten uit

Michel van 't Klaphek
18 april 2018, 20:28
2 min leestijd
WhatsApp-update schakelt voorvertoning bij nieuwe berichten uit

Het is voortaan mogelijk om WhatsApp-notificaties een lage prioriteit te geven. Daarmee worden ‘heads up’-meldingen niet langer bovenin het scherm getoond. De functie rolt eerst uit naar bètatesters: wij leggen uit hoe je hieraan meedoet.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-meldingen prioriteit meegeven: zo doe je dat

Sommige apps, zoals WhatsApp en Berichten, tonen een zogenoemde ‘heads up’-melding bij binnenkomende berichten. Dit is een voorvertoning waarin (een gedeelte) van de inhoud te zien is. Het is vanaf nu mogelijk om deze meldingen een lage prioriteit mee te geven, waardoor de animatie niet langer getoond wordt. In plaats daarvan wordt bij binnenkomende berichten enkel een icoontje in de notificatiebalk weergeven, zonder aanvullende trillingen of geluiden.

Het is niet mogelijk om per gesprek een prioriteit in te stellen. Wel kun je lage prioriteit aanzetten voor individuele chats, en bijvoorbeeld uitzetten voor groepschats. WhatsApp heeft de mogelijkheid toegevoegd aan zijn bètaversie. Deze versie draait om het testen van nieuwe onderdelen. Later rolt de nieuwste versie uit naar alle gebruikers. Meedoen met het testprogramma van WhatsApp is heel gemakkelijk:

  1. Ga op je smartphone naar de bètapagina van WhatsApp;
  2. Druk op ‘Tester worden’;
  3. Update nu naar de nieuwste versie van WhatsApp in de Play Store;
  4. Klaar ben je!

Zo zet je de optie uit

Het kan maximaal twee uur duren voordat je bent toegelaten tot de bèta. De mogelijkheid om WhatsApp-notificaties een hoge prioriteit te geven staat standaard aan. Je kunt de optie uitzetten door in het instellingenmenu naar ‘Meldingen’ te gaan, en onder het kopje ‘Berichten’ het vinkje weg te halen.

WhatsApp-meldingen prioriteit screenshot

Aangezien het een experimentele versie is kun je tegen problemen oplopen. Teruggaan naar de stabiele versie doe je door wederom naar de bètapagina te gaan en te tikken op ‘Het programma verlaten’.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu