De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘WhatsApp krijgt binnenkort openbare groepsgesprekken’

Lars Paymans
30 mei 2016, 13:26
1 min leestijd
‘WhatsApp krijgt binnenkort openbare groepsgesprekken’

WhatsApp-groepgesprekken worden binnenkort een stuk toegankelijker. Een update zou de optie toevoegen om groepchats openbaar te maken. Zo moet het gaan werken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp openbare groepsgesprekken

In andere chat-apps (zoals Telegram) hebben we al gezien wat deze openbare groepgesprekken precies betekenen. Door een url  aan te maken, wordt het voor iedereen met de link mogelijk om deel te nemen aan de groep, zonder dat de beheerder deze mensen handmatig toe hoeft te voegen.

Handig, want dit betekent dat je niet altijd meer je telefoonnummer door hoeft te geven om deel uit te maken van een openbaar groepsgesprek in WhatsApp. Dit komt bijvoorbeeld van pas voor korte groepprojecten of werkgerelateerde contacten.

Zodra je een link voor een openbaar gesprek ontvangt en deze aantikt, krijg je in een klein venster te zien hoeveel gebruikers er in aanwezig zijn en wie de groep oorspronkelijk aangemaakt heeft. De beheerder kan op ieder moment de url  opheffen, zodat deze niet meer gebruikt kan worden om deel te nemen aan het gesprek.

Wanneer beschikbaar op Android?

De WhatsApp openbare groepsgesprekken werden ontdekt in een bètaversie van de Windows-app, maar in de bèta van Android zijn ze nog niet opgedoken. Het is dus nog maar de vraag hoe lang deze functie nog op zich zal laten wachten.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu