De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Dit moet je weten over de blokkade van WhatsApp+ door WhatsApp

Redactie
21 januari 2015, 12:02
2 min leestijd
Dit moet je weten over de blokkade van WhatsApp+ door WhatsApp

WhatsApp blokkeert voortaan gebruikers van WhatsApp+, de populaire app die gebruikers meer opties biedt dan de normale app. Maar waarom eigenlijk?

Lees verder na de advertentie.

Wat is WhatsApp+ en wat kun je ermee?

WhatsApp+ is een app gemaakt door een derde partij, en niet door WhatsApp. Er werkt een team van vrijwilligers actief aan de app, die WhatsApp+ constant verbeteren en aanpassen. Zo werd WhatsApp+ al heel snel na het uitbrengen van Android Lollipop voorzien van het Material Design. Ook biedt WhatsApp+ bijvoorbeeld de mogelijkheid om je eigen online-status te verbergen en die van anderen in te zien, meer emoticons te sturen of de bestandsgrootte voor het verzenden van media te verhogen.

whatsapp+screenshots

Eén van de belangrijkste features van WhatsApp+ is de mogelijkheid om het design helemaal naar eigen wens aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld de kleuren veranderen, zodat de app helemaal naar jouw wens is, of de grootte van iconen en avatars of het app-icoon aanpassen. Ook werkt WhatsApp+ met thema’s, die je gemakkelijk kunt downloaden en installeren.

De officiële downloadpagina van WhatsApp+ is hier te vinden. Er is ook een actieve Google+ community met WhatsApp+ gebruikers.

Waarom blokeert WhatsApp WhatsApp+?

whatsapp+

Niet alleen WhatsApp+ wordt geblokkeerd, ook alle andere populaire apps van derden om mee te WhatsApp’en worden niet meer door de online berichtendienst geaccepteerd. Gebruikers die WhatsApp+ toch willen gebruiken, krijgen een ban van 24 uur. Ze kunnen dan een dag geen WhatsApp+ gebruiken en krijgen een melding te zien om de normale versie van WhatsApp te installeren. Als ze die installeren, kunnen ze wel weer berichten versturen.

WhatsApp geeft in zijn FAQ aan dat WhatsApp+ “geen applicatie is die door WhatsApp wordt ontwikkeld of ondersteund”. Zo meldt WhatsApp dat het niet kan controleren of de app veilig is en of jouw persoonlijke informatie niet naar derden wordt doorgespeeld. Om die reden zou WhatsApp WhatsApp+ en soortgelijke apps blokkeren.

En nu?

WhatsApp+ meldt dat ze een brief hebben gehad van WhatsApp waarin staat dat ze per direct moeten stoppen met de ontwikkeling van de app. Als ze dit niet doen, wordt er een dwangsom opgelegd. Ook eist WhatsApp dat de community op Google+ wordt verwijderd. Daarmee lijkt er een einde te komen aan WhatsApp+, hoewel het mogelijk is dat anderen met de opensource-versie van de app aan de haal gaan.

Laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu