De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

WhatsApp breekt records: dagelijks 1 miljard actieve gebruikers

Thomas Haenen
27 juli 2017, 9:14
1 min leestijd
WhatsApp breekt records: dagelijks 1 miljard actieve gebruikers

WhatsApp heeft meer dan één miljard gebruikers per dag. Uit nieuwe cijfers blijkt hoe enorm groot de berichtendienst inmiddels is.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp populariteit stijgt verder

Er zijn maar weinig apps die kunnen tippen aan de populariteit van WhatsApp, zo blijkt uit nieuwe cijfers die de berichtendienst heeft vrijgegeven. Meer dan een miljard mensen gebruiken de chat-app dagelijks. Dat betekent dat zo’n 1 op de 7 mensen wereldwijd elke dag van de berichtendienst gebruikmaakt. De dienst is bovendien nog altijd stevig aan het groeien. Vorig jaar maakte WhatsApp bekend dat er maandelijks 1 miljard actieve gebruikers waren, een aantal dat inmiddels is doorgegroeid naar 1,3 miljard.

Bovendien zijn gebruikers behoorlijk actief in de app. Dagelijks worden er 55 miljard berichten via WhatsApp verstuurd. Daarnaast versturen en delen we in totaal 4,5 miljard foto’s en 1 miljard video’s per dag.

WhatsApp populariteit

Opvallend genoeg is ook WhatsApp Status behoorlijk populair. Volgens Mark Zuckerberg, directeur van Facebook, zijn er 250 miljoen mensen per dag die Status gebruiken. De functie werd eerder dit jaar toegevoegd, en laat gebruikers foto’s en video’s van hun dag toevoegen om te delen met vrienden. Status is sterk vergelijkbaar met Snapchat en Instagram Stories en werd daarom flink bekritiseerd.

Met deze cijfers behoort WhatsApp tot de populairste apps ooit. Facebook, het moederbedrijf van de berichtendienst, doet het nog een stukje beter met 2 miljard actieve gebruikers per maand. Ook veel Google-apps hebben hogere download- en gebruikscijfers. Die worden echter wel standaard meegeleverd met het overgrote deel van alle Android-smartphone, een voordeel dat WhatsApp niet heeft.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu