De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

WhatsApp krijgt reclames, en zo gaan ze werken

Lars Paymans
25 augustus 2016, 15:07
2 min leestijd
WhatsApp krijgt reclames, en zo gaan ze werken

WhatsApp past het privacybeleid en de gebruikersvoorwaarden voor het eerst in jaren aan, en dat is niet voor niks. Dit geeft bedrijven namelijk vrij baan om commerciële berichten naar gebruikers te sturen, of te communiceren met klanten via de berichtendienst. Hoe gaan deze WhatsApp reclames nu precies werken?

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp reclames: dit moet je weten

In het blog dat WhatsApp vandaag publiceert stelt het bedrijf niet zo stellig dat ze reclames aan de app gaan toevoegen. Dat komt omdat het bedrijf een soort middenweg probeert te vinden tussen handige meldingen voor klanten en commerciële berichten die voor bedrijven interessant zijn. Geen traditionele advertenties dus, maar wel een berichtje over een aanbieding die je aanspreekt, maar ook van een luchtvaartmaatschappij die je een boarding pass via de dienst opstuurt.

whatsapp reclames

“Velen van ons ontvangen deze informatie momenteel op een andere manier, zoals via een sms-bericht of een telefoontje”, aldus het blog van WhatsApp. De berichtendienst wil dat dit soort berichten voortaan via hun dienst verstuurd wordt. Het gevaar is alleen dat dit commerciële berichten ook mogelijk maakt, bijvoorbeeld over aanbiedingen en andere dingen waar jij als gebruiker waarschijnlijk niet op zit te wachten. WhatsApp benadrukt echter wel dat je vrij bent om deze meldingen te beheren, zodat je spam kunt voorkomen of aanpakken.

Telefoonnummer delen met Facebook

Naast de komst van deze WhatsApp reclames zorgen de nieuwe voorwaarden er ook voor dat je telefoonnummer voortaan gedeeld wordt met moederbedrijf Facebook. WhatsApp benadrukt dat alle berichten en telefoontjes die je via de app verstuurt privé blijven, maar dat je telefoonnummer wel gebruikt kan worden om sneller vrienden te vinden en spam-accounts te slim af te zijn. De komende maanden worden deze nieuwe functies getest, en daarom wordt nu alvast het privacybeleid aangepast.

Aangezien WhatsApp als dienst volledig gratis is om te gebruiken, heeft de app eindelijk een manier gevonden om geld te verdienen. De vraag is alleen hoe ‘commercieel’ deze berichten zullen zijn en of het gebruikers zal aanmoedigen om naar een andere chat-app over te stappen.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu