WhatsApp en Facebook zoeken elkaar op: Status delen wordt makkelijker

Langzaam maar zeker groeit WhatsApp steeds meer naar Facebook toe. De berichtendienst maakt het nu makkelijker om WhatsApp Status te delen naar het sociale netwerk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp Status met Facebook Stories delen

WhatsApp maakt het gemakkelijk om een Status-bericht door te sturen naar Facebook, zo blijkt uit de nieuwste beta-versie van een app. Zodra je een WhatsApp Status-bericht maakt, staat er een ‘Deel met Facebook Story’-knop onder. Druk daarop om je berichten door te sturen naar het sociale netwerk. De optie zit nu alleen in de beta, maar wordt waarschijnlijk spoedig toegevoegd aan andere versies van de app.

WhatsApp Status delen met Facebook Stories

Het lijkt in een flinke stap naar integratie tussen de twee apps, maar in de praktijk is het voor nu een relatief kleine toevoeging. Als je een WhatsApp Status besluit te delen, wordt dat namelijk via de ingebouwde deelfunctie van Android verwerkt. Er is dus op dit gebied geen directe koppeling tussen de twee apps waarmee je je posts automatisch doorplaatst. Sterker nog: je kunt er ook voor kiezen je Status te delen met Instagram, Gmail of zelfs Google Foto’s. Wel wordt Facebook Stories duidelijk en prominenter genoemd.

Facebook integreert WhatsApp meer

Wel zet Facebook de laatste maanden steeds meer stappen om WhatsApp naar zich toe te trekken. Zo kondigde het bedrijf in mei aan dat je straks kan videobellen met WhatsApp via de slimme Portal-speakers van het sociale netwerk. Daarnaast wordt de bedrijvengids van Facebook toegevoegd aan WhatsApp, zodat je makkelijker met restaurants en winkels uit de buurt in contact komt. Het bedrijf overweegt zelfs om zijn berichtendiensten samen te voegen.

Onder gebruikers ontstond eerder dit jaar al veel reuring, toen aangekondigd werd dat er vanaf 2020 advertenties in WhatsApp te zien zijn. Die zullen voorlopig alleen in WhatsApp Stories getoond worden, maar de vrees bestaat dat ook andere onderdelen van de app door reclames geplaagd worden. Is het voor jou tijd om een andere app op te zoeken, check dan onze lijst met de 5 beste WhatsApp-alternatieven.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.