De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo download je de WhatsApp-update met stickers voor je foto’s

Thomas Haenen
9 september 2016, 10:10
2 min leestijd
Zo download je de WhatsApp-update met stickers voor je foto’s

Met de nieuwste versie van WhatsApp kunnen gebruikers stickers, tekst en tekeningen toevoegen aan hun foto’s. De WhatsApp stickers zijn vooralsnog alleen in de vinden in een bèta. We laten zien uit hoe je er nu al mee aan de slag kunt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp stickers

Na Snapchat, Twitter en Facebook wordt nu ook WhatsApp voorzien van stickers. Een update voor de populaire berichtendienst maakt het mogelijk om je foto’s te voorzien van emoji, tekstwolkjes en meer. Je kunt de stickers op elke foto plakken en ze zo groot of klein maken als je zelf wilt. Om stickers toe te voegen druk je tijdens het bewerken van een foto op de emoji-knop rechtsboven.

In datzelfde venster kun je vervolgens ook tekst of tekeningen aan je afbeeldingen toevoegen. Gebruikers van Snapchat zullen de opties waarschijnlijk wel herkennen. Foto’s kunnen flink aangepast worden, met allerlei krabbels, stickers en meer.

De functie werkt nog niet helemaal naar behoren. Je krijgt de emoji-knop alleen te zien als je in het testveld op de camera-knop drukt. Probeer je de foto als bijlage toe te voegen via de Gallerij, dan kan de afbeelding opeens niet bewerkt worden. Vermoedelijk wordt dat nog opgelost voor de WhatsApp stickers voor iedereen beschikbaar zijn.

WhatsApp stickers beschikbaarheid

WhatsApp stickers zijn vooralsnog alleen te vinden in de laatste bèta van de berichtendienst. Om er zelf mee aan de slag te gaan download je versie 2.16.263 via APK Mirror. Niet helemaal zeker hoe dat moet? Volg onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Let wel: het gaat om een voorlopige versie van de app, dus je kunt tegen problemen aanlopen. Het is daarom aan te raden vooraf een back-up te maken van je gesprekken.

Wanneer WhatsApp stickers voor iedereen beschikbaar zijn is nog onbekend. Doorgaans rolt de berichtendienst zijn nieuwe functies zo snel mogelijk uit voor een breder publiek, dus de kans is groot dat je nog maar enkele weken hoeft te wachten. Ongeduldige gebruikers kunnen via bovenstaande apk alvast aan de slag.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu