WhatsApp storing: gebruikers hadden last van onverstuurde berichten
Thomas Haenen

Veel WhatsApp-gebruikers ervaren plotseling een storing bij de berichtendienst. Berichten die je verstuurt, worden niet of pas veel later ontvangen door je vrienden. De oorzaak is nog onbekend.

WhatsApp storing: dit moet je weten

Op Twitter en andere sociale media komen vanmiddag veel meldingen binnen over een storing op WhatsApp. Sinds ongeveer 13:00 uur geven veel gebruikers aan dat de app niet meer correct lijkt te werken. Verstuur je een bericht, dan verschijnt er bij veel gebruikers slechts één vinkje in beeld. In sommige gevallen wordt het bericht helemaal niet bezorgd, ook niet na enkele minuten. In andere gevallen wordt het bericht juist wel verzonden, maar wordt er nog steeds een enkel vinkje getoond.

Het probleem lijkt zich wereldwijd voor te doen en lijkt vooralsnog willekeurige gebruikers te treffen. Sommigen geven aan geen last te hebben van problemen. Ook lijkt niet elk bericht getroffen te worden. Ook kunnen sommige gebruikers plots geen verbinding meer maken met WhatsApp Web. Op moment van schrijven is de oorzaak nog onbekend. WhatsApp heeft nog niet gereageerd op de problemen, en het is onduidelijk hoe lang ze nog duren.

Update: inmiddels is de WhatsApp storing verholpen en werkt de dienst weer naar behoren.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.